Ezt tegyük, ha a felesleges zsírt szeretnénk eltüntetni a szervezetünkből

A számos híresség edzőjeként is dolgozó Harley Pasternak állítása szerint bár több kalóriát égetünk el, ha olyan kardioedzést végzünk, mint például a futás, ezek többsége nem a szervezet zsírtartalmát csökkenti.

Ha a felesleges zsírt szeretnénk eltüntetni a szervezetünkből, az alacsony intenzitású edzés lehet a legjobb választás.

kene_a-csoki_setaljunk_es_elmulik

Foto:pixabay.com

Pasternak másik érve, hogy futás után a legtöbben megéheznek. Állítása szerint az emberek kilépnek az edzőteremből vagy hazaérnek a futópályáról, és azonnal esznek vagy isznak valamit. Hiába figyelnek rá, hogy az esetleg cukormentes és egészséges legyen, mégiscsak bevitt kalóriáról van szó, amelyet a legjobb lenne elkerülni, hiszen így feleslegesen dolgoztunk.

Sétálj a visszér ellen!

Egy statisztikát is mondott érvei alátámasztására: egy átlagos amerikai csak 4100 lépést tesz meg naponta, míg a világ legegészségesebb országaiban ez a szám a 10 ezret is eléri.

Jaclyn London, a Good Housekeeping Institute igazgatója szerint valóban hasznos a mérsékelt intenzitású mozgás a zsírsejtek csökkentéséhez, azonban legalább ugyanilyen fontos az intenzív mozgás is, amely gyorsítja az anyagcserét. „Mindig azt az edzést válasszuk, amelyet igazán élvezünk és szívesen végzünk rendszeresen is, hiszen végső soron ez a cél.” A szakértő azonban azt is hangsúlyozza, hogy a sport önmagában nem elég, figyeljünk a táplálkozásra, végezzünk többféle intenzitású sportot, és gondoljunk úgy a gyaloglásra mint kiegészítő mozgásformára.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.