5 edzéstrend, amiről mindenki beszél

Az edzés akár a divat is lehetne, hiszen az összes hóbortot és trendet magáévá teszi, legyen szó akár fehérjeturmixok fogyasztásáról vagy mezítláb futásról.

Összegyűjtöttünk öt aktuális edzéstrendet, amelyeket érdemes kipróbálnod:

Foto:heathline

Forró jóga
A nyom a nevében rejlik a Hot Yoga, vagy más néven Bikram jóga esetében. Olyan hírességek tartoznak a hívei közé, mint Jennifer Aniston és Fearne Cotton. Általában egy órán át, de akár 90 percig is tartanak gyors tempójú jógamozdulatok, akár 40 °C-os hőmérsékleten.

Az őrületnek azonban van értelme, hiszen egy-egy Hot jóga-edzés 400-900 kalóriát éget el. Képzeld el, mennyi extra csokit ehetnél, ha csatlakoznál a Bikram jóga klubhoz!

Foto: runningxpert

Funky edzőcipők
Igaz, hogy nem egyfajta edzésről van szó, de talán észrevetted már, hogy megváltozott az edzőteremben látott lábbelik fajtája. Eltűntek a makulátlan fehér edzőcipők, és helyükre funky neonszínű, élénk mintás és olyan fényes fűzős cipők kerültek, amelyek 50 lépésről megvakítanak egy embert.


Még a hétköznapi divatba is belopták magukat – a menő srácok a Nike és New Balance edzőcipőkkel és a szűk farmerrel összefércelt Nike és New Balance cipőket viselnek. Valószínűleg a történelem nem fogja ezt a trendet kegyesen megítélni, de mi azt mondjuk, hogy addig öleld magadhoz, amíg lehet – az edzésnek szórakoztatónak kell lennie!

Fotó: 123rf.com

Nyomon követés
A fitnesz alkalmazások már jó ideje léteznek, és az Apple Watch bevezetésével a népszerűségük robbanásszerűen megnőtt.

Akár egy olyan eszközt használsz, mint a Fitbit vagy a Jawbone Up, akár csak az okostelefonodat, azt jósoljuk, hogy nem tart sokáig, amíg naponta nyomon követed a fittségedet. Azzal, hogy nyomon követed, hány lépést teszel meg, sokkal könnyebb kiszámolni, hogy hány kalóriát égettél el, és azt is, hogy mennyit vagy mennyire keveset sportoltál.

A célod elérése nagyszerű érzés, és egy fitneszkövetővel ezt minden nap megteheted – ezek remek módja a motivációnak.

Foto:123rf.com

Indoor Cycling, azaz csoportos edzőtermi kerékpározás


Mindannyian tudjuk, hogy a nagy intenzitású kerékpározás jó a kalóriaégetéshez, de nehéz lehet megtartani a mojo-t, ha egyedül csinálod az edzőteremben.


Lépj be a spinning klubba, egy fitneszkultuszba. A kínált 45 perces órák azt ígérik, hogy megdolgoztatják az elmédet és a testedet – és akár 700 kalóriát is elégetnek egy 45 perces edzés alatt. David Beckham is rajong érte, és ha Becksnek elég jó, akkor nekünk is elég jó!

Foto:123rf.com

Táncra fel!
A felnőtteknek szóló táncórák egyre népszerűbbek, mióta a Zumba több mint egy évtizede a képbe került.

Manapság több lehetőség van, mint valaha, és a balettedzések különösen divatosak. A tánc remek módja annak, hogy fitten tartsuk magunkat, miközben nagyon jól szórakozunk; olyannyira, hogy néha még csak nem is érezzük edzésnek! Keresse fel a legközelebbi táncstúdiót, hogy megtudja, milyen lehetőségeket kínálnak.

Evés előtti vagy utáni edzéssel égetünk több zsírt?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.