Újra lehet-e kezdeni egy kapcsolatot? 

El lehet felejteni a régi sérelmeket, amik alaptalanul értek minket? Azt gondolom, hogy igen! Főleg akkor, hogyha mind a ketten megtanultátok a leckét, kellően lecsendesedtetek magatokban, és mindketten elértétek azt az állapotot, hogy egyedül is képesek vagytok jól érezni magatokat.

Ha még ezek után is ott van a levegőben, hogy dolgotok van egymással, akkor azt gondolom, hogy miért ne lehetne újra kezdeni, új alapokra fektetni az egészet? Nyilván a megfelelő közös célokat kitűzve – mert  ugye azt szokták mondani, hogy a cél hiánya az eredmény hiányához vezet –, és ami nagyon fontos, a múltbeli sérelmeket ténylegesen, a legvégsőkig meg kell beszélni.

Fotó: 123rf.com

Ha már ez megtörtént, még egy apró „feladat” vár rátok. Ez pedig annak a nézőpontnak a felvétele, elfogadása és beépítése a gyakorlatba, miszerint a múlt elrontott és kijavított osztályzatait szigorúan tilos felhánytorgatni! Ha ezeket be tudjátok tartani, és a kellő érzelem is ott van bennetek egymás iránt, biztos vagyok benne, hogy újra lehet kezdeni, illetve pontosabban fogalmazva lehetőségetek van a folytatásra. Természetesen új időegységként szerepelnie kell a próbaidőnek mind a kettőtök részéről, hogy új felállásban tényleg tudjátok-e a kapcsolatotokat működtetni.

Szerző: Pilát Gábor

Pilát Gábor

Pilát Gábor az elmúlt húsz évben közel 33.000 embert képzett értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeken, továbbá több mint 8 éve tart személyes coaching-ot, azaz terepmunkát az üzleti szférában. Az itt szerzett tapasztalat alapján már a kezdetektől azt figyelte meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.
.

 

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.