Harc a kamaszkori pattanásokkal!

A kamaszkori hormontombolás sok testi és lelki panaszt okozhat. A pattanások ugyan testi tünetek, de gyakran a lélekre is hatnak. Sajnos a kamaszkori pattanásokat szinte lehetetlen eltüntetni, hiszen hormonális eredetűek, de szerencsére van néhány módszer, amivel enyhíthetőek. A végső megoldást azonban csak az idő hozza el.

A legtöbb kamasz nagyon szenved a pattanásoktól az arcán, esetleg a hátán vagy szerencsétlen esetben még több helyen a testén. Attól eltekintve, hogy kétségtelenül nem szép látvány, a gyulladt pattanás még fizikai fájdalmakat is okoz.

Az esztétikai problémák ráadásul lelki problémákhoz vezethetnek: az amúgy is kisebbségi komplexusokkal küzdő fiatalok rendszerint csúnyábbnak látják magukat, mint a külső szemlélők, ami tovább rontja az önbecsülésüket.

Tökéletes megoldás egyelőre nem létezik, de több módszer is van, amivel enyhíthetünk gyermekünk pattanásain. Alapvetően a zsíros bőrön jelennek meg a hibák, ezért mindent meg kell tennünk, hogy kiszárítsuk a bőrét!

pattanas2-001

Hizlalják a pattanásokat a szotyi, a tökmag és az összes olajos mag, ezért érdemes ezeket a chips-szel együtt száműzni szemünk fénye étrendjéből! Ez nem könnyű, hiszen a kamaszok imádnak nassolni. Ráadásul nem lenne szabad kakaó tartalmú készítményeket, például csokoládét fogyasztaniuk, mert annak is nagy a zsiradéktartalma.

Amikor gyermekünk lázadozik a csoki megvonás miatt, magyarázzuk el neki, hogy ez a pattanásai elenni hadjárat része! A kozmetikus sokat tud segíteni a pattanások ideiglenes eltüntetésében azzal, hogy kitisztítja a bőrt.

A lányok rendszerint örömmel elkísérik édesanyjukat egy csajos délutánra a kozmetikushoz, de a fiúk sokszor félnek a fájdalomtól és attól, hogy ciki ilyen nőies helyre menni. Szerencsére ma már létezik kifejezetten férfi kozmetika, ahol egyáltalán nem fogadnak hölgyeket és divatlapok helyett autós újságokat lapozgathatnak a várakozók.

Csemeténket előre fel kell készítenünk arra, hogy a kezelés után vörös lesz a feje, ami akár több napig is eltarthat! Lehetőleg úgy egyeztessünk időpontot, hogy néhány napig a kozmetikus látogatás után ne kelljen találkoznia senkivel, ha nem akar!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.