Új vakcina a koronavírus delta és a béta variánsa ellen

Már nyolcadik hete ezrek tüntettek a védettségi igazolvány ellen Franciaországban. Eközben Szlovéniában hétfőtől minden olyan személynek rendelkeznie kell védettségi igazolással, aki kapcsolatba kerül másokkal.

Ilyen területek többek között az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátás, a kiskereskedelem, a kulturális és vallási területek vagy a sport is – számol be az ATV.

Franciaország

Párizsban ezrek, míg Franciaország más városaival együtt 140 ezren vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak a védettségi igazolás ellen. Ez volt sorban a nyolcadik hétvége, hogy tömegek tüntettek a kormány lépése ellen.

Egy tüntető fogorvosi asszisztens szerint fontosak az előírások, de „nem szabadna visszaélni a hatalommal és börtönbe zárni embereket a vírus miatt”.

 

A rendőrség több tüntetőt letartóztatott egy földalatti bevásárlóközpontban, akikről úgy vélték, hogy közterületen randalíroztak.

Franciaországban a lakosok nem léphetnek be bárokba, étteremekbe és múzeumokba, anélkül, hogy bemutatnák azt a QR-kódot ami igazolja, hogy már megkapták a koronavírus elleni oltást.

Olaszország

Eközben Rómában találkoztak a G20-országok egészségügyi miniszterei, hogy egyeztessenek az együttműködésről a koronavírus-járvány kapcsán. A kétnapos program során szintén napirenden lesznek a jövő járványaira adott globális válaszok és az ellenük való védekezés. Az egészségügyi miniszterek tárgyalnak arról is, hogy hogyan lehet támogatni az oltások, gyógymódok és a diagnosztika fejlesztését.

Kína

A kínai Sinopharm cég bejelentette, hogy új vakcinát fejlesztettek ki a koronavírus delta és a béta variánsai ellen. „A korábbi vakcinánk az általános új típusú koronavírust célozta, és hatékony a variánsok megfékezésében is. Azonban a vakcinák új generációja kifejezetten ezen variánsok elleni küzdelemre lett kifejlesztve. Ehhez közelről figyeltük a vírus mutációját” – mondta a delta variáns ellen kifejlesztett oltás klinikai tesztelésének harmadik fázisáért felelős tudósa. Hozzátette: még nincs meg a végleges döntés arról, hogy ezeket mikor dobják piacra.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban közben megtalálták az első személyt, aki a feltételezések szerint a koronavírus-járványban vesztette életét. A helyi sajtó szerint egy 2020 januárjában elhunyt kansas-i nő lehetett a fertőzés első amerikai áldozata.

COVID – Erre a variánsra a vakcina sem hat

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  Nálam nem hat a vakcina
  Miért!!!???
  Mert nem oltatom magam…
  Csak ennyi
  barátilag
  J.L.