Támad a 46 mutációval azonosított újabb Covid-variáns?

Franciországban a koronavírus egy új variánsát fedezték fel, amely a vírus eredeti törzséhez képest 46 mutációt tartalmaz – írja a Mirror.

„Ezt a vírust már jó egy hónapja ismerjük és szemmel tartjuk. Több mutáció van rajta, mint az omikronon, de úgy tűnik, hogy kevésbé fertőzőképes, gyengébb a terjedőképessége, mint az omikronnak, ezért nem ad okot aggodalomra. Éppen ezért nem is kapott eddig görög betűjelet, annak ellenére, hogy a kódja, a B.1.640.2 már megvan. Egyébként minden mutáns kap egy ilyen kódot” – mondta a Ripost-nak dr. Rusvai Miklós virológus.

Fotó: 123rf.com

Először a Kongói Köztársaságban azonosították

A B.1.640 változatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már „megfigyelés alatt álló variánsként” határozta meg. A vírusnak ezt a törzsét először a Kongói Köztársaság tudósai fedezték fel még tavaly szeptemberben, az omikron variáns előtt. A francia kormány által támogatott, új változatról szóló szakértői beszámolót még nem vizsgálták felül, de a tudósok úgy vélik, egyelőre nincs ok az aggodalomra, mivel ez a változat eddig nem okozott nagyobb bajt.

A NIH variáns, azaz a B.1.640.2 névre keresztelt változat először Dél-Franciaországban bukkant fel. A tudósok azt gondolják, hogy az első eset Kamerunból érkezett az országba. Franciaország ugyanazon régiójában 12 ember tesztje lett pozitív a törzstől.

Olvasd el ezt is!

Új mutánsokat hozhat létre az új COVID-gyógyszer?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.