Fenyegető – Hamarosan jöhet a mindennek ellenálló COVID-változat

A Georgetown Egyetem híres immunológus professzora már tavaly áprilisban pontosan megjósolta a koronavírus-járvány trendjeit. Most azt állítja, hogy három módon fejeződhet be a pandémia. De az egyik lehetőség rosszabb, mint a másik.

Mark Dybul nem nagyotmondással akarja megalapozni a hírnevét, hiszen komoly orvosi karriert futott be már az előtt, hogy a SARS-CoV-2 vírusról egyáltalán hallottunk volna. Korábban volt az Egyesült Államok globális AIDS koordinátora, jelenleg a globális egészségügy innovatív modelljeit támogató Joep Lange Intézet elnöke, a Enochian BioSciences cég vezérigazgatója – számol be a Házipatika.hu.

A professzor 2020 tavaszán arról beszélt, hogy a következő ősszel újabb járványhullám jöhet, ami valószínűleg “virulensebb” lesz az eddiginél. Figyelmeztetett, hogy a COVID-19 pandémia elleni küzdelem során a világon egyenlően kell elosztani az erőforrásokat, és globálisan összehangolt válaszlépésekre van szükség.

Fotó: 123rf.com

Egyáltalán nem rajong azért, ami Európában történik, ahol az oltási arány magasabb, mint az Egyesült Államokban, mégis rekordszámú megbetegedés tapasztalható – mondta a Fortune magazinnak nemrégiben.

“Németországban, Hollandiában és Ausztriában magasabb a kórházi kezelések és halálozások aránya, mint valaha a világjárvány során. Egy hónap múlva pedig nagy valószínűséggel mi is úgy fogunk járni, mint ezek az országok” – állapította meg az Egyesült Államokra utalva, a Fortune magazinnak nyilatkozva.

Dybul az USA-ra (időeltolódással ugyan, de Európára is érvényesnek vehetjük) három lehetséges forgatókönyvet tud elképzelni a pandémia alakulásáról, tekintettel arra, hogy a COVID-járvány a második télen is nyomul előre.

Az első lehetőség

“Márciusra, áprilisra vagy májusra egy, a vakcinákkal szemben teljesen rezisztens változattal nézünk majd szembe” – vélekedik. Az omikron-változat megjelenése bizonyította, hogy ez a lehetőség egyáltalán nem légből kapott.

Fotó: 123rf.com

A jó hír az, hogy létezik már kezelési mód, például a Pfizer vírusellenes tablettája, amely Dybul szerint 90 százalékkal csökkentheti a kórházi kezelések számát. Ez azt jelenti, hogy bár nem feltétlenül tudjuk megakadályozni a vakcinával szemben rezisztens törzs által keltett megbetegedési hullámot (amilyen már megjelent Latin-Amerikában), de a súlyosságát csökkenthetjük.

Az oltások és a terápiák nem állítják meg a vírus terjedését” – szögezte le, de a fejlesztés alatt álló új kezelési lehetőségek, például egy profilaktikus orrspray – amely szintén képes megakadályozni a fertőzést -, kivezethetnek minket a világjárvány legrosszabb időszakából.

E forgatókönyv szerint a járvány az egy évszázaddal ezelőtti spanyolnátháhozhasonlóan végül elhalványul. Az immunológus azonban úgy véli, hogy ez nem valószínű, mivel a világ sokkal mobilizáltabb, ami exponenciálisan megkönnyítette a COVID-19-et okozó vírus terjedését.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Nincs menekvés – Jön a szupermutáns

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Miki

    tök jó hogy ez a mocsok szemét kormány direkt rávett embereket nyomás alatt hogy oltakozzanak..és így el is pusztulnak…az első oltásnál kellett volna ráverni annak a kezére aki ezt tette…ez LETT belőle…ellenálló vírus..nem kell ezt meg magyarázni ez TÉNY…idióta fityeszes buzik

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.