Ez menthette volna meg Csollány Szilveszter életét

Két hónapnyi küzdelem után végül eltávozott Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornásztól egyikori pályatársa, valamint a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor búcsúzott. A főtitkár a Reggeliben megerősítette, hogy Csollány tüdőtranszplantációra várt.

Szilas egy nagyon impulzív, tiszta szívű ember volt” – így emlékezett Csollány Szilveszterre Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára a Reggeliben. A korábban világbajnoki 6. sportoló arról beszélt, hogy Szilas egy őszinte ember volt, akiről sokszor úgy tűnt, nem hoz racionális döntéseket. Ez a fajta konokság Altorjai szerint már sportolóként is jellemezte, edzőivel is gyakran nagy harcot vívott, de végül felért a csúcsra.

A főtitkár azt mondta, Csollány Szilveszter

a magánéletében kereste az utat, az utolsó pillanatig.

A kórházba kerülése óta a külvilág nem sokat tudott az állapotáról. Ez Altorjai szerint a család kérésére alakult így. Ő maga többször beszélt a feleségével, de még a szövetségben sem mondta el, hogy miről.

Volt egy remény, egy remény volt, hogy lehetőség nyílik majd egy beavatkozásra, amivel javítani tudják az állapotát, vagy helyrehozni, de sajnos ezt a szervezete már nem viselte el

– mondta Altorjai, aki megerősítette, Csollány Szilveszter valóban tüdőátültetésre várt.

A pályájára visszatérve a főtitkár kiemelte, Szilas „őstehetség volt, őserő”. Szerinte minden tornász próbál olyan mozdulatokat megcsinálni, amiket ő, de neki ehhez még a tehetsége is megvolt, nem csak az ereje. Altorjai a beszélgetés végén hozzátette, hogy bár már húsz év is eltelt Csollány Szilveszter olimpiai győzelme óta, mozdulatai a mai napig „nagyon fajsúlyosak”.

Olvasd el ezt is!

Csollány Szilveszternek üzent a sorstárs, aki már megjárta a poklot

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.