Döbbenetes: új Covid-variáns támad

A szakemberek januárban vizsgálták meg New York szennyvizét, hogy megtudják milyen mennyiségben van jelen a koronavírus örökítőanyagának a koncentrációja.

Ám a minta tanulmányozása közben olyan felfedezésre bukkantak, amire egyáltalán nem számítottak. A kutatók egy csütörtökön megjelent tanulmányban kiemelték, olyan variánst találtak, ami nem kapcsolható az eddig ismert változatokhoz – számol be a Naphíre.

Fotó: 123rf.com

A mikrobiológusok szerint nem lehetetlen, hogy a variáns az állatoktól származik, nagy valószínűséggel a patkányoktól. Több olyan esetről is tudnak a szakemberek, amikor az emberek a háziállataikat fertőzték meg a vírussal, azonban New Yorkban a patkányokat is számításba venni, mivel belőlük sokkal több van a városban, mint a kutyákból és a macskákból összesen.

A tudósok abban bíznak, hogy hamarosan ennél pontosabban is meg tudják határozni a variáns eredetét. Kiemelték, aggodalomra egyelőre semmi okunk nincs, szerintük az emberekre nem jelent veszélyt, mert már legalább egy éve a szennyvízben lehet ez a variáns – számolt be a hírről az MSN.

Olvasd el ezt is!

Még fertőzőbb lehet az omikron alvariánsa

Forrás: https://napidoktor.hu/index