COVID – Új variáns jelent meg, nem mutatja ki a PCR-teszt

A franciaországi Bretagne-ban új COVID variáns jelent meg, amely PCR-teszttel nem mutatható ki.

Az első vizsgálatok szerint a variáns nem súlyosabb és nem is fertőzőbb mint az eredeti vírus – közölte kedden a francia egészségügyi minisztérium. Bretagne regionális hatósága bejelentette, hogy több olyan beteget is azonosították egy járványgócban, akik a koronavírus tüneteit produkálják, de a PCR-tesztjük negatív lett. A járványgóc Lannion település kórháza, ahol a szombaton ellátott 79 koronavírusos fertőzött közül nyolcnál azonosították az új variánst.

Fotó: 123rf.com

A tárca közleményében “több olyan, a koronavírusos fertőzés tipikus tüneteit produkáló pácienst” említ, akiknek a PCR-tesztje negatív lett, és a diagnózist csak szerológiai vizsgálattal vagy mélyebb légúti mintavételen alapuló úgynevezett RT-PCR teszttel lehetett megállapítani.

A regionális illetékes hatóságok ezért Bretagne régió Cotes-d’Armor és Finistere megyéiben új eljárást dolgoztak ki az egészségügyi dolgozók számára a fertőzöttek jobb diagnosztizálására.  

“Elővigyázatosságból a prefektúrák és a regionális egészségügyi igazgatóságok megerősítik a vírus terjedését fékező intézkedéseket, például az oltások felgyorsításával, az egészségügyi előírások fontosságának hangsúlyozásával és a gyülekezések további korlátozásával” – jelezte a regionális hatóság.

A további vizsgálatok lefolytatásáig, amelyek célja annak megállapítása, hogy a variáns hogyan reagál a koronavírus-elleni oltásra, illetve az antitestek jelenlétére, a breton változatot azon kategóriába sorolták, amelybe a világban eddig megjelent több ezer mutáns is tartozik.

Koronavírus – Oltással visszaszoríthatók az újabb mutánsok?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.