Semmelweis Egyetem: megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-tesz

Teljesen megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust – mondta az eljárás elővizsgálatában Magyarországról részt vevő Semmelweis Egyetem (SE) rektora az M1 aktuális csatornán.

Merkely Béla ismertette: az új diagnosztikus eljárás – az eddigi PCR-tesztekkel ellentétben – egy lépésben méri az örökítőanyagot és két óra alatt eredményt hoz. Így a gyógyításban és a kontaktkeresésben is nagy segítséget nyújthat, a laborok kapacitását megduplázhatja, akár megháromszorozhatja – hangsúlyozta a rektor.

A teszt azonnal a mindennapok részévé válhat, mivel a fejlesztő cég már rendelkezik terjesztési engedéllyel – mondta, megjegyezve: a SE készen áll arra, hogy egy-két héten belül ezeket az új PCR-teszteket is használja.

Azzal kapcsolatban, hogy a Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, sikeresen szintetizálta a koronavírus kezelésére szolgáló hatóanyagot, a remdesivirt, a rektor azt mondta, hogy ez az első komoly előrelépés a gyógyszerpiacon a koronavírus gyógyítására. A remdesivir jelenleg a leghatékonyabb kezelést biztosítja a középsúlyos esetekben; a kezelés kórházban történik, általában öt napon keresztül, hat ampulla beadásával – fűzte hozzá Merkely Béla.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Várnagy Balázs

  Másra kellett volna hivatkozni, nem Merkelyre!
  Ennek az embernek már nem hisznek az emberek, össze vissza
  hablatyol , a fele sem igaz ! Egyáltalán, annyi hazugság volt a PCR tesztek és a maszk szükségessége, hatásossága körül, hogy már komolytalan lett az egész hivatalos kommunikáció….
  Merkely & Cecília ? Szégyen, hogy hülyének nézik az embereket!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.