COVID – Fizetés nélkül maradnak az oltatlan tanárok

Több iskola működése is bajba kerülhet, ha január elsejétől fizetés nélküli szabadságra küldhetik az oltatlan tanárokat – egy, az RTL Híradónak nyilatkozó pedagógus szerint ez derül ki a nekik küldött levélből.

A pedagógus nem érti, miért kell beoltatnia magát, ha átesett a koronavírus-fertőzésen és még mindig magas az ellenanyagszintje. Azt mondja, a speciális szakok működését is fenyegetheti az oltás kötelezővé tétele.

Tegnap kaptunk emailt, december 15-ig kell oltatnunk. Amennyiben nem oltatunk, még kapunk egy felhívást, kapunk még 2 hetet ennek pótlására, majd – számításaim szerint – akkor január 1-jétől, amennyiben megtagadja egy állami szférában dolgozó oktatási ember, akkor fizetés nélküli szabadságra helyezik” – mondta el a pedagógus, akinek az iskolájában 70 tanárból hatan nincsenek beoltva. A nyilatkozó pedagógus szerint, ha őket hazaküldik fizetés nélküli szabadságra, akkor vagy még több feladat hárul a kollégáira, vagy az iskola működése is bajba kerülhet. – “Ebből a hatból 4 tanár ugyanazon a szakon tanít” – tette hozzá.

Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, a tanárok továbbra is fenntartják a kötelező oltás visszavonásáról szóló sztrájkkövetelésüket.

COVID – Durva szigorítás: a tanároknak kötelező az oltás

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Kamupipőke

    Ki a jó büdös fene fog itt bemenni fizika meg kémia, esetleg közgáz órára?! He?