Szőrös, ível és gondozást igényel: szemöldök

Megannyi kellemetlen megjegyzés a szemöldököddel kapcsolatban – ne is mondd! Alapvető tudnivalók, és elengedheted a kozmetikusod kezét.

Mire jó a formás szemöldök?

Keretbe foglalja az arcod, világossá teszi a tekintetet, és fiatalít. Ráadásul a sminkelés magas fokú művészete is fölöslegessé válik egy bozontos szemöldök esetében. Nemcsak az idő nehezíti egy pompás szemöldök kialakítását, hanem a kiváló forma megtervezése és elkészítése is.

Csipesz, szemöldökkefe, egy világos színű szemceruza és egy jól megvilágított tükör – ezek az alapfeltételek, ha a tökéletességre törekszel. Megvan minden? Akkor vágjunk bele!

Csak módjával. Először is, legyél szíves kezedbe venni a szemcerkát, majd húzni egy vonalat az orrhoz legközelebb eső ponttól a halánték árnyékába. Ha kész a vonal, akkor az alá eső szálakat szedd ki. A fájdalom megelőzése érdekében masszírozd át jégkockával az ominózus területet, vagy dörzsölj a bőrbe érzéstelenítő krémet.

shutterstock_488764001

A körömfestésnél, a szőrtelenítésnél sem szokás kapkodni, a szépségápolás ezen módját se siesd el. Egyszerre ne tépkedj ki 5-6 szálat. A gyorsaság helyett koncentrálj arra, hogy kifeszíted a bőrt, és 1 szálat húzol ki a szőrnövés irányába. Mit gondolsz, mikor leszel kész? Ha minden szőröcskét eltávolítottál a fehér vonal alatt. E-g-y-e-s-é-v-e-l.

A profik szerint általánosságban 10 hiba fordul elő szemöldökszedésnél. Az elkeskenyedő végek, a bozontos szemöldök, a ritkás típusnál ki nem töltött csupasz területek ugyanúgy rossznak számítanak, mint a túl sok szőrszál kiszedése az ív alatt vagy a két szemöldök között. Nem kelt jó benyomást sem a természetellenes, sem az ebihal forma. Egyenesen úgy hagyni, ahogy van, pedig a legsúlyosabb vétek.

shutterstock_70604326

Utólagos munkálatok

Csak a rendületlenül növő szálakat távolítsd el, ne érintsd a természetes szemöldökvonalat. A szőrszálak 8 hét alatt nőnek vissza. Ha túl sűrűn szeded, akkor a szőrtüszők elpusztulhatnak. Mindig csak egy sor szőrszálnak veselkedj neki. A csupasz foltokat szemceruzával vagy színazonos matt szemhéjfestékkel tüntesd el.

Tanácsok különböző arcformára

A szögletes arc vonalainak finomításához a szemöldököt íveld a pupilla fölé. Ovális arcformához a külső végéig kissé ferdén emelkedő szemöldök áll jól. A hosszú, négyszögletes arcról a vízszintes szemöldök vonja el a figyelmet. A kerek arcúak szemöldöke pedig legyen formás, rövid és felfelé ívelő.

Forrás: Oxygen Medical