Nyár után ezekre a bőrápolási szabályokra figyelj

Bár mostanában kifejezetten sokat hallani a nyári bőrápolás, a hidratálás és a fényvédelem fontosságáról, a nyár végéhez közeledve fontos arról is beszélni, hogy nem csak ebben az időszakban van szüksége a bőrünknek a tudatos odafigyelésre.

Sokszor irigykedünk azokra, akiknek már ránézésre tökéletesnek tűnik az arcbőrük, pedig egyáltalán nem olyan nehéz ezt elérni.

Megfelelő hidratálás

Ha a bőrünk nem megfelelően hidratált, azt biztosan észrevesszük: a bőr nem csak szárazabb, érzékenyebb lesz a felszínen, de a mélyebb rétegekben is kialakul a vízhiány. Ez hosszabb távon a ráncok korai felbukkanásához is vezet, a már meglevő barázdák pedig tovább mélyülhetnek. Nagyon fontos, hogy szakember segítségével kiválasszuk a korunknak és a bőrünk típusának megfelelő nappali és éjszakai krémeket, melyekkel helyileg tudjuk hidratálni a bőrt.

borapolas

Kellő mennyiségű folyadékfogyasztás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészségünk szempontjából mennyire fontos a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás. A New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője szerint érdemes azt is megjegyezni, hogy a vízfogyasztással a szépségünkért is rengeteget teszünk, ugyanis így tudjuk belülről hidratálni a bőrünket.  A felnőttek számára napi 2-3 liter víz javasolt, a melegebb napokban azonban érdemes ennél többet is fogyasztani.

Fényvédelem egész évben

Kevesen tudják, de nap sugarai még borús időben is nagymértékben ronthatják bőr állapotát, így nagyon fontos, hogy a nyár végén, sőt, egész évben használjuk a fényvédő termékeket. Érdemes minden reggelt úgy kezdeni, hogy fényvédő krémet teszünk fel az arcra, a nyakra, és a dekoltázsra.

Alapos tisztítás és otthoni rutin

A tudatos bőrápolási rutin kialakítása minden életkorban fontos, ha pedig konkrét bőrproblémánk is van, érdemes ebben szakember segítségét kérni a megfelelő termékek összeállításában. Minden arcápolási rutin első lépése a lemosás, a legideálisabb a szép bőr szempontjából az lenne, ha reggel és este is alaposan megtisztítanánk az arcunkat. Reggel érdemes ezután tonikot használni, amit a szérum követ, utána a hidratáló és a fényvédő krém. Este az arctisztítás után újra érdemes tonikot használni, esetleg heti 2-3 alkalommal hámlasztót is, majd zárásként újra kenjünk fel szérumot és hidratáló krémet.

Kozmetikai és orvos-esztétikai kezelések

Elképesztően sokat tehetünk a bőrünkért, ha ezekre odafigyelünk, de ha maximálisan elégedettek szeretnénk lenni, mikor tükörbe nézünk, akkor mindenképp érdemes beiktatni a rendszeres kozmetikai és orvos-esztétikai kezeléseket. A hámlasztások (peelingek) például teljesen mértékben visszaadják a bőr ragyogását: az eljárás során eltávolítják az elhalt és károsodott hámsejteket a bőr felszínéről, ami javítja keringést és beindítja a regenerációs folyamatokat. Népszerű szépségápolási módszer a frakcionált lézeres rejuvenáció, amely a bőrmegújításon kívül képes a pigmentfoltokat is elhalványítani, a ráncokat csökkenteni.  Az orvos-esztétikai kezelésekkel látványos, természetes hatású eredményeket lehet elérni, mivel a fő cél az arc szimmetriájának helyreállítása a kontúrok elsimítása, az elveszett volumen pótlása, bőr feszességének és rugalmasságának növelése, a megereszkedett szövetek megemelése által.

„Bármilyen beavatkozás mellett is döntünk, az egészséges életmódról és a főbb szabályok betartásáról nem szabad lemondani, hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni magunkból” – teszi hozzá Dr. Parrák Zita.

Őszi bőrápolási tippek!

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.