Lehet, hogy dúsít, de közben…? – A száraz sampon ijesztő hatásai

Vannak, akik valósággal száraz sampon-függők – a terméket akkor is használják, amikor nem lenne feltétlenül szükséges. Márpedig kellemetlen hatásokkal igencsak szolgál ez a termék, ha túl gyakran alkalmazzák!

Frissen mostuk a hajunkat, de még így is fontosnak érezzük, hogy „felturbózzuk” egy kis száraz samponnal? Úgy találjuk, hogy dúsabb hatást érünk el, legalább lesz a hajnak térfogata?

Ne vigyük a termék használatát túlzásba! A száraz sampon cseppet sem olyan ártalmatlan, mint gondolnánk.

Benjamin Mohapi, a hollywood-i Benjamin with Negin Zand szalon tulajdonosa elénk tárja a szó szerint száraz valóságot. „A száraz sampon túlzott használata miatt a haj idővel porosnak hathat, valamint nagy rá az esély, hogy a termék a fejbőrbe épül, eltömődött pórusokat okozva, mely pattanásokhoz, sőt még cisztákhoz is vezethet.”

haj1

A valóság sajnos ez – és csak rosszabb lehet, amennyiben még korpásodással is küzdünk. A száraz sampon felgyűlése a hajban súlyosbítja a problémánkat.

Mivel ezek a porok felhalmozódnak a fejbőrben, az eleve száraz fejbőrt-, valamint a korpásodást és a pikkelyesedést csak rontják – hangsúlyozza Joseph Cincotta, PhD, a Color Wow kozmetikai vegyésze, aki az elmúlt három évtizedet hajápolási termékek készítésével töltötte.

A fejbőrön levő keményítő vonzza a szennyeződéseket, még a légszennyezésből származó anyagokat is – táptalaja lehet a baktériumoknak.

Cincotta szintén arra figyelmeztet, hogy a száraz sampon blokkolja a hajhagymákat, az eltömődött tüszők pedig – amellett, hogy pattanásokkal és ciszták képződésével járhatnak -, akadályozzák a normális hajnövekedést. Senki se csodálkozzon tehát azon, ha a száraz sampon sűrű használata után „stagnálnak” a tincsei.

Érdemes nagyon átgondolni, szeretnénk-e ezt az elsőre igen hasznos terméket gyakorta alkalmazni. Nem megfelelő használata ugyanis a jelek szerint több kárt okoz, mint hasznot…

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.