Időskorban is szexeljünk!

Egy Bostonban, az Amerikai Gerontológiai Társaság (GSA) 64. éves tudományos találkozóján ismertetett kutatási anyag szerint minél aktívabb az idős házaspárok szexuális élete, annál nagyobb az esélye, hogy boldog és kiegyensúlyozott (házas)életet élnek.

A kutatás során Dr. Adrienne Jackson (Floridai Mezőgazdasági és Műszaki Egyetem) vezetésével a tudósok a 2004 és 2006 között, 18 éven felüli amerikai (köztük angol és spanyol anyanyelvű) önkéntesek részvételével készült Általános Szociális Felmérés adatait használták fel.

"A kutatási eredmények segíthetnek megnyitni a kommunikációs csatornákat és felkelteni az emberek érdeklődését az időskori szexuális élet javítását megcélzó módszerek felé" – nyilatkozta Jackson. "A szex és a boldogság közti kapcsolat feltárása segíthet olyan szexuális kezelési programok kifejlesztésében, amelyek az idősebb korosztály szerelmi életének javítását helyezik előtérbe."

fwxffc712

A 238, 65 évnél idősebb önkéntes adatait megvizsgálva Jackson arra a következtetésre jutott, hogy a rendszeres szexuális élet általában boldogabb házasélettel és általános jóléttel jár együtt. Ez az összefüggés akkor is megmaradt, amikor más tényezőket (kor, nem, egészségügyi állapot, pénzügyi helyzet) is figyelembe vettek.

Bár a felmérést megelőző egy évben szexuális életet nem élt önkéntesek 40 százaléka saját bevallása szerint boldog életet élt, a havonta legalább kétszer szeretkező párok tagjainál ez az arány már majdnem 60 százalék volt. Hasonlóképpen, míg az utóbbi egy évben nem szexelő idősek 59 százaléka vallotta, hogy elégedett a házasságával, addig ugyanez az arány a havonta legalább kétszer szeretkező párok esetében majdnem 80 százalék volt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.