Tabudöntögető szex

A szex vajon csak akkor igazán élvezetes, ha tilos, ha áthágjuk a megszokott normákat? Most pedig, mikor már szinte minden tabu ledőlt, a 40 alatti emberek elvesztik az érdeklődésüket a szexualitás iránt?

Akármerre nézünk, mindenhol annak a jeleit láthatjuk, hogy a szexualitás elveszítette a szabadságból származó örömteli borzongás érzését, írja Erica Jong, a Félek a repüléstől című erotikus regény szerzője a Sunday New York Times-ban. Vajon a szex kevésbé pikáns, ha nincs megtiltva? A szex maga ugyan még nem halt meg, de látszólag a szexualitással járó szenvedély kihalófélben van, mondja Jong.

Erin Gloria Ryan, a Jezebel szerzője messzemenően nem ért egyet Jong meglátásaival, szerinte Jong csak a középkorúakra és a harmincas korosztályokra koncentrál, és nem a valóban fiatalokra, továbbá nem veszi figyelembe egy egészen új generáció szexualitáshoz fűződő viszonyát.

Szakértők szerint a szexualitással kapcsolatos illúzióvesztés nem tekinthető trendnek, szerintük ennek sokkal inkább biológiai háttere van. Az emberi agy arra van beprogramozva, hogy állandóan újdonságokat keressen. Mikor egy idő után már nem találunk egy adott területen megfelelő mennyiségű újdonságot, akkor egyszerűen hamarosan unatkozni kezdünk. „Fiatalabb koromban például egy fagylaltozóban dolgozóban, ahol annyi fagyit ehettem, amennyit csak bírtam, és már a második napon unni kezdtem a fagylaltot” – mondta Brian Alexander.

Idősek előtt tabu téma a szex!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.