Erekciós gondok a barátnőm miatt!

Egy, a Cornell Egyetemen készült tanulmány szerint, azok a – főként idősebb – férfiak, akiknek nincs, vagy csak nagyon kevés alkalmuk van összejárni a barátaikkal anélkül, hogy párjuk is velük menne, gyakran küzdenek erekciós problémákkal.

Benjamin Cornwell, a tanulmány egyik szerzője kifejtette, hogy azoknál a pároknál, ahol a is belefolyik a férfi baráti társaságába, gyakoriak a szexuális problémák, mivel az ilyen férfi úgy érzi, nem adatik meg neki a kellő autonómia, ami pedig hozzátartozik a hagyományos férfi szerepkörhöz.

A szakemberek ezért arra figyelmeztetik a nőket, hogy azzal, ha megakadályozzák, hogy férjüknek külön baráti kapcsolatai legyenek, nem csak párjuknak, de maguknak is ártanak, ugyanis az ilyen férfiak kevésbé fognak vonzódni párjukhoz, és romlani fog az ágyban nyújtott teljesítményük. Semmiképpen sem tanácsos hát az, ha a nő folyton csak a közös programokat erőlteti, sőt akkor is érdemes külön baráti programokra biztatni a párjukat, ha az magától nem állna elő ilyen ötlettel.

ferfi4

Cornwell professzor hozzátette, minden férfinak szüksége van arra, hogy időnként elmenjen például motorozni vagy megigyon valamit a barátaival, anélkül, hogy mindebbe a párja is belefolyna. Edward Laumann, a Chicago Egyetem szociológia professzora, a tanulmány társszerzője megjegyezte, hogy a férfiaknak egyszerűen csak annyi kell, hogy beszélhessenek valakivel a számukra fontos dolgokról, legyen az a foci, a politika, az, hogy ki milyen autót vesz, vagy akár a munkájuk és egészségük miatti aggódás. Csupán némi ellazulásra vágynak, és arra, hogy amiről beszélnek, ne jusson azonnal a párjuk fülébe.

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.