Egészségbefolyásoló horoszkóp: 3 jel

A bolygók helyzete jelezheti szervezetünk erős és gyenge pontjait, betegségre való hajlamunkat. Hogy miképp? Az alábbiakból megtudhatod!

Mars

A harcias és tettrekész, tüzes és agresszív Mars a Kos és a Skorpió jegyét uralja, a Bakban emelkedésben, a Rákban esésben, míg a Bikában és Mérlegben rangvesztve áll. Az erőnlétet, a vér vastartalmát és oxigénszállító képességét jelöli, az izomzat, az artériák, az epék, a férfi nemiszervek és a szexualitás működését irányítja. A Mars túlfeszített és akadályoztatott helyzetben is problémát, veszélyt jelenthet, ingerlékenységhez, agresszióhoz, elviselhetetlen fájdalomhoz, komolyabb betegségekhez és balesetekhez vezethet.

Olykor dühkitörésekkel és idegrohamokkal tarkított, önpusztító vagy mások számára destruktív, mániákus viselkedést idézhet elő. Egyetlen módon „győzhető le”, ha kirobbanó energiáját felismerjük, illetve egyenletesen és folyamatosan levezetjük, például rendszeres testmozgással. A „kielégített” és kiegyensúlyozott Mars irigylésreméltó vitalitást, erőnlétet, kicsattanó egészséget kölcsönözhet.

hullahopp4803

Jupiter

A nagy szerencse bolygó, a Jupiter, a Nyilas és a Halak jegyét uralja, a Rákban emelkedésben, a Bakban esésben, míg az Ikrekben és a Szűzben rangvesztve áll. Felügyelete alá tartozik a máj, a vértisztító és vérképz szervek működése, a zsírréteg alakulása. A Jupiter túlhajszolt és hátráltatott helyzetben is bonyodalmakhoz, nehézségekhez, váratlan negatív fordulatokhoz és csalódásokhoz vezethet. A megoldás megtestesítőjeként, szerencsére nehezen hozható ki a sodrából, vezethet súlyosabb problémákhoz. Különösen akkor lehet destruktív, amikor nem fogadjuk el konstruktív segítségét, vagy túlságosan kihasználjuk, áhítjuk azt. Túlhajszolt vagy gátolt helyzetben, gyakori szédülést, figyelem- és koncentráció-képtelenséget, kontrollvesztést idézhet elő. Kiegyensúlyozott állapotaban, bőséget, jól-létet, sokrétű gyógymódot ígérhet.

Szaturnusz

A kemény és kitartó Szaturnusz a Bak és a Vízöntő jegyét uralja, a Mérlegben emelkedésben, a Kosban esésben, míg a Rákban és az Oroszlánban rangvesztve áll. Elsősorban a lépért és a minél szilárdabb csontrendszerért felel. A horoszkóp általa jelölt életterületén komoly megpróbáltatásokra számíthatunk, melyekből állhatatossággal, következetességgel, elköteleződéssel, erkölcsi kitartással és önfegyelemmel előnyt kovácsolhatunk. „Kegyetlen” természete olykor olyan terheket róhat ránk, melyekkel úgy érezhetjük, képtelenek vagyunk megbírkozni. Saját kelepcénkbe zárhatjuk magunkat, adósságaink börtöne egyre szűkebbnek és kényelmetlenebbnek bizonyulhat.

depresszio54

Amíg nem ismerjük fel a Szaturnusz révén álllított nehézségekben és korlátokban rejlő előremutató lehetőségeket, addig hosszan tartó, mély fájdalomhoz, veszteségekhez és depresszióhoz vezethet. Komoly és elnyúló problémákat okozhat, ezért érdemes figyelembe venni jelenlétét, és a lehető legnagyobb önfegyelemmel és tisztelettel elfogadni korlátait. „Rosszindulatát”, nemcsak a szervezetünk általa felügyelt területein, hanem teljes egészében, valamint lelki és szellemi szinten is érzékelhetjük, ám kellő alázattal, pozitív tapasztalatokat is szerezhetünk közreműködésével.

Forrás: