Amit nem lehet elég korán kezdeni: a fogápolás

Különös hangsúlyt fektetve a gyermekek megfelelő száj- és fogápolási szokásaira, illetve a prevenció fontosságára, 2016-ban is folytatódik a szájhigiéniai kérdésekkel kapcsolatos kampány. Idén a tanító célzatú cikkek mellett azonban további két pillérrel bővül a kezdeményezés: az SOS Gyermekfalvak, illetve a 8. Gyerek ARC pályázat és kiállítás támogatásával. A széles körű aktivitás célja az egészséges és boldog gyermekmosoly elősegítése.

Idén is folytatódik az Orbit két éve indított szájhigiéniai oktató kampánya, melynek célja a magyar lakosság, azon belül is a gyermekek megfelelő és informatív tájékoztatása a fogápolás és szájhigiénia témakörében. Ezúttal azonban az SOS Gyermekfalvak Magyarország és a Gyerek ARC pályázat is csatlakozott a megmozduláshoz.

A cég idén április 1. és június 30. között széles körű társadalmi összefogásra szólít fel. Ebben az időszakban minden megvásárolt rágó termék után 1 Ft-tal támogatja az SOS Gyermekfalvakat. Ezáltal nem csak a saját, de a rászoruló gyermekek mosolyáért is tehetünk. A gyerekek rajzaikkal tudnak kapcsolódni a kampányhoz. Minden a 8. Gyerek Arcra beérkező rajz után 500 Ft-tal emelik az SOS Gyermekfalvaknak juttatott támogatási összeget.

fogapolas

Az elmúlt két évben a szervezők több frontos támadást indítottak a szájhigiéniai edukáció területén, hogy elérjék elsődleges célkitűzésüket, a magyar lakosság szájápolási tudás szintjének javítását, száj-, és fogápolási attitűdjének, illetve rágózási szokásainak megváltoztatását.

A szájhigiénia kampány központi eleme továbbra is a szájápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók gyűjtőoldalaként definiált www.szajharmonia.hu microsite. Az oldalon a szájhigiéniával és a fogápolás kérdéseivel kapcsolatos ismeretterjesztő cikkek mellett olyan hasznos funkciók is segítik a felhasználókat, mint az országos „Fogorvoskereső” adatbázis, vagy a „Szakértő válaszol” menüpont, ahova bárki fordulhat személyes panaszával. Továbbá izgalmas játékokkal is bővült az oldal, ahol a szülők játszva tanulhatnak a szájápolásról. 2016-ban a már megszokott fogorvosi közreműködés mellett táplálkozástudományi szakértő és pszichológus is segíti a gyermek témájú szájhigiéniai edukációs munkát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.