A férfi és a nemi szervei

Az alábbiakban a férfi nemi szervek leírása található, mely segíthet megérteni, hogy működnek, hogyan néznek ki, és milyen hatással vannak a férfiak szexualitására

Pénisz

A pénisz tele van barlangos testekkel, melyek szexuális izgalom hatására megtelnek vérrel és erekciót eredményeznek. A péniszeknek mérete széles skálán mozog, de ez nem befolyásolja, hogy működik-e és hogy jól működik-e. A pénisznek rengeteg olyan része van, melyek befolyásolják a szexuális izgalmat és kielégülést.

Herezacskók és herék

A herezacskó egy bőrzacskó, mely tartja a heréket. A herezacskó elsődleges feladata a herék védelme, melyek a fájdalomra nagyon érzékenyek, és melyeknek állandó hőmérsékletre van szükségük a megfelelő működés érdekében. A heréknek két fő funkciójuk van: spermát és tesztoszteront termelnek.

ferfi-nemi-szerv

Prosztata

A posztata körülbelül dió nagyságú és ez felelős az ejakulációs folyadék előállításáért. Az ánuszba felnyúlva illetve, közvetve a gát masszírozásával kitapintható.

Gát

A férfi gát a herezacskó és az ánusz közötti terület. Szexuális aktus alatt a gát érzékennyé válhat, és az érzékenyen reagálhat izgatásra. A gát masszírozása közvetlenül ingerli a prosztatát.

shutterstock_71046457 Tudj meg többet a férfiakról!

PC izmok

A szeméremcsontra izmok, úgynevezett pubococcygeus izmok, vagy röviden PC izmok tapadnak. Ezek az izmok alapvető fontosságúak, és ezek segítségével tanulják meg a férfiak irányítani az ejakulációt. Az úgynevezett Kegel-gyakorlatokkal behatárolhatók és fejleszthetők.

Ánusz

Az ánusz nem tartozik a szexuális anatómiához (mert nincs szerepe a reprodukcióban), de a szexuális izgatásra érzékenyen reagálhat, és sok ember élvezi az anális játékokat.

Forrás: