A boldogság titka – kielégülés ágyban és asztalnál

Amerikai kutatók megállapították, hogy az élvezetes táplálkozás és a szexuális együttlét befolyásolja a mindennapi stressz feldolgozását.

A Cincinnati Egyetem kutatói úgy vélik, ha csak akár egy hétig csökkenteni tudnánk a ránk nehezedő stresszt, akkor az hosszú távú haszonnal járna az egészségünk szempontjából. Kísérleteiket patkányokon végezték két hétig, több csoportban.

Az egyik csoport naponta kétszer kapott cukros oldatot, a másik szacharinnal édesítettet, míg másoknak a párzásra volt lehetősége, végül az utolsó a kontrolt képezte, ezek az állatok nem részesültek édes örömökben. Ezek után vizsgálták az élettani és viselkedésbeli változásokat stresszhelyzetben.

szeretkezes16

A kísérlet folyamán azt tapasztalták, hogy mindkét édes táplálékban részesülő csoportnál, ill. azoknál, akik szexuális kapcsolatot létesíthettek társaikkal csökkent a pulzusszám és a stressz hormonok szintje, sőt barátságosabbak is voltak, mint a kontroll csoportban lévők.

Mivel a hétköznapi stressz hatására is aktiválódik hormonrendszerünk és felesleges, sőt káros élettani folyamatok indulhatnak el, amelyek következtében pl. magas vérnyomás, gyomorfekély alakulhat ki, érdemes elgondolkodnunk, hogy vajon kellő élvezetben részesítjük-e testünket!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.