Víz alatti pincészet? Igen!

Egyre kedveltebbek a tenger alatti pincészetek, mivel a nyomás, a többnyire folyamatos, hűvös hőmérséklet, az oxigén-és fénymentesség, bónuszként pedig az egészen kíméletes mozgások mind olyan tényezők, amik kedvezhetnek az italoknak.

Mindezek mellett pedig exkluzív és különleges a víz alatti érlelés.

Tavaly az angliai Cornwall partjainál egy 1918-ben elsüllyedt, Bordeaux-ból Angliába tartó hajóroncsban megannyi palack érintetlen bort, champagne-t, brandyt találtak. Néhány közülük aukciókon kelt el, a gyűjtők előszeretettel babusgatják méregdrágán megszerzett történelmi palackokat.

A kóstolók körében megoszlottak a vélemények a matuzsálemi pezsgőkről, hiszen egyesek a korukhoz képest egészen frissnek találták a buborékokat már nyomokban sem tartalmazó italokat, mások ihatatlannak nevezték őket.

Sokan elindultak a tenger alatti pincészetekkel, trezorokkal, hiszen ha nem is ennyire sokáig, de egy átlagos érlelés idejéig érdemes és hatékony lehet a látványos és szokatlan tárolás.

Foto:.wheelandanchor.ca

Ugyanis csupa olyan feltétel teljesül a víz alatt, amit egy átlagos pincében még imitálni sem lehetne.

Ilyen például a magas nyomás, a többnyire állandó hőmérséklet, az áramlatoknak köszönhető folyamatos mozgás és sötétség, valamint az oxigén hiánya.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.