Válasszuk ki a megfelelő arckrémet!

Az arcápolás az arckrém használatával kezdődik. A megfelelő krém kiválasztásával megőrizhetjük fiatalságunkat, bőrünk egészségét, rugalmasságát, vitalitását.

Nehézségeid akadnak, hogy megtaláld a bőrödnek megfelelő arckrémet?

Mielőtt vagyonokat költenél drága kozmetikumokra, érdemes tudnod, hogy melyek azok a krémek, amelyek tökéletesen illenek arcbőrödhöz!

A drogériákban számos termékkel találkozhatsz a polcokon, melyek egyéni megjelenésükkel és összetevőikkel versenyeznek a vásárlók kegyeiért. Néhány tanácsunkat olvasva Te is megtalálhatod a számodra megfelelő krémet!

Az arcbőrnek kedvező készítményt közel sem olyan egyszerű kiválasztani sok nő számára, mint azt hinnénk. A különböző márkájú szépségápolási termékek mind-mind más összetevőt tartalmaznak, melyeket különböző bőrtípusokra ajánlanak.

Sokszor azonban a bőrtípusunk megállapítása is nagy gondot jelenthet, így még nehezebb eldönteni, melyik összetevő lesz a legalkalmasabb és szünteti meg az adott problémát vagy épp kellően hidratálja arcbőrünket.

Vannak olyanok, melyeket úgy terveznek meg, hogy halványítsák mélyülő ráncainkat, enyhítsék bőrhibáinkat és vannak melyeket csupán azért, hogy kellő nedvességgel lássák el a bőrt, s visszaadják élénkségét, hidratáltságát.

Találd ki, melyik bőrtípusba tartozol!

Ahogy már tudhatod, négy fajta bőrtípust különböztetünk meg: normál, zsíros, száraz és vegyes, emellett pedig a bőr érzékenysége alapján is felállíthatunk egy kategóriát. Hámrétegünkre külső és belső tényezők egyaránt hatnak: befolyásolhatják időjárás változások, szennyezett levegő és lelki egészségünk, hormonháztartásunk is. Lássuk a nagy csoportokat!

Normál bőr

A normál bőr tiszta, puha, alig látható pici pórusok alkotják. Szerencsésnek mondhatod magad, ha ebbe a bőrtípusba tartozol, ugyanis általában mentes a pattanásoktól és a bőrt megszürkítő mitesszerektől.

Ebben az esetben, bármilyen típusú krémet választhatsz, amely ellátja bőrödet megfelelő tápanyaggal, és maximális védelmet nyújtanak a külvilág hatásai ellen. Érdemes bőrödet minden nap megtisztítani, tonizálni és hidratálni a megfelelő termékkel!

Zsíros bőr

A zsíros bőr, az egyik legkellemetlenebb látvány, és a legtöbb törődést igényli. Arcod a tisztítás követő pár órában ismét fényessé válik, mely nem csak kellemetlen érzetet nyújt, de igénytelen nem törődöm látványt is.

A zsír előidézi a mitesszerek, pattanások kialakulását, melyektől nehezebben szabadulhatunk meg. Ha ebbe a kategóriába esel célszerű cinket, szalicilsavat tartalmazó kozmetikai szereket alkalmaznod a napi kétszeres alapos tisztítás mellett, s számos szárító korrektort és púdert is gyártanak, melyekkel mattíthatod arcodat.

young woman having skin porblems, looking into the mirror isolated against white background

Száraz bőr

Épp a zsíros arcbőr ellentéte. Ha ebbe a csoportba tartozol, gyakran érezheted bőröd durvának, kellemetlen tapintásúnak, s úgy húzódik és feszül mintha álarcot hordanál. Tisztítás után ajánlatos enyhén zsíros, erősen tápláló, vitaminokban gazdag krémeket alkalmaznod! Kerüld a bőrszárító sminktermékeket, például szárító alapozó, s helyette inkább használj természetes alapanyagú kozmetikumokat!

Vegyes bőr

A kombinált bőrtípusra jellemzően a T-vonalban, tehát a homlok, orr, áll vonalában gyorsan zsírosodik a bőr, míg az orca rész száraz dehidratált marad, ezért különösen érdemes odafigyelni erre a bőrtípusra!

Javasolt két fajta krémet alkalmaznod, egyet a T-vonalra, egyet pedig a szárazabb orca részre, így az egész arcod a megfelelő ápolást kaphatja! Segíthetnek, kimondottan a T-vonal kezelésére készült arcradírok, arcpakolások.

Bármelyik nagy típusba is tartozol, bőröd érzékeny lehet! Tanácsos megfigyelni, mely összetevőknél jelentkezik az irritáció, mindemellett pedig biokozmetikumokat alkalmazni, melyek kimondottan az érzékeny, allergiára hajlamos bőrre fejlesztettek ki.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.