Alapozó alapszabályok

A tökéletes bőrt és ne a tökéletesen felvitt sminket próbáljuk utánozni – ez az alapozás legfőbb alapszabálya.

Az első és legfontosabb tényező, hogy az arcbőrre felvitt alapozónak teljesen láthatatlanná kell válnia. Vásárláskor érdemes az állunkra kenni egy picit a termékből, majd természetes fénynél megnézni, mennyire passzol az arcunkhoz, ugyanis a kezünk, csuklónk színe nem feltétlenül egyezik meg az arcunk tónusával.

Ha jól megkülönböztethető a két árnyalat, keressünk másikat. A legjobb alapozók sárgás árnyalatúak, szakértők szerint ez a szín a legelőnyösebb a legtöbb bőrtípus- és árnyalat számára. Ne tévesszen meg az, hogyha sötétebb színt választasz, akkor kellemesebb megjelenést kölcsönzöl az arcodnak.

Az alapozó viselésekor ne feledjük, hogy a kapott színt saját bőrszínünk, a termék színe, fedőképessége és felvitt mennyisége, valamint a felvitel módja határozza meg. Az a krém, amely tél közepén jó, a nyári hónapokban fakónak, színtelennek tűnhet.

A tökéletes alapozó jól illik arcunkhoz és életstílusunkhoz. Több készítményből is választhatunk a kívánt eredmény eléréséhez. A színezett hidratáló természetes színt kölcsönöz az arcnak, szinte láthatatlan, ám alig fedi el a bőr hibáit. Az alapozóstift jó fedőképességű, de kerülendő, ha bőrünk zsírosodásra hajlamos.

kozmetikumok_katt10

Ha az adott árnyalat illik hozzánk, ujjal vagy nedves szivaccsal pillanatok alatt felvihetjük. Természetes hatást biztosít a kompakt alapozó. A mértéket megtartva leheletkönnyű alapozást érhetünk el vele. A folyékony alapozókat könnyű felvinni. Kellemes hatást biztosít, eközben pedig erősen fed. Zsíros bőrhöz ebből a termékből olajmentes készítmény ajánlott.

A púderalapozókat kompakt kiszerelésben árulják, kis és közepes fedőképességű. A kőpúderhez hasonló állagú, ám jobban takar és a kompakt típusoknál is jobban a helyén marad. Gyorsan javíthatjuk vele a sminkünket, de reggel vehetjük a leginkább hasznát, amikor készítjük arcunkat.

Léteznek olyan kettő az egyben alapozók, amelyek a kőpúdert és a krémállagú folyékony verziót testesítik magukban. Ez a fajta alapozó könnyen vakolatnak tűnhet, és a szárazságra hajlamos bőrön kiemeli ráncokat.

Száraz sminkelő szivaccsal matt hatást érhetünk el, ha pedig nedves szivaccsal visszük fel a bőrre, alapozónk, egyúttal arcunk leheletfinom és áttetsző lesz.

Forrás: