Relaxáció a fürdőszobában – 5 tipp a pihenéshez

Most különösen ráfér mindenkire a lazítás – a jelenlegi helyzet miatt világszinten megszokottá vált a stressz, a szorongás, a rettegés és a pánik. Ezt szerencsére lehet mérsékelni – több módja is van.

Az egyik, hogy korlátozzuk a hírfogyasztásunkat, és csak napi pár percet szánunk erre, hogy ne vonják el a figyelmünket és ne stresszeljenek minket olyan dolgok, amiken nem tudunk változtatni. Ilyenkor érdemes lekötni magunkat, a jó sorozatok, filmek, könyvek csodákra képesek – és persze a kreatív alkotás is mindig jótékony hatású, ilyenkor meg pláne.

De ezek mellett nagyon fontos, hogy ki tudj kapcsolni. Egy kicsit kizárni a külvilágot, kiüríteni a fejedet, és csak létezni. Odafigyelni a saját légzésedre. Megnyugodni. Pihenni.

Persze ez nem egyszerű, főleg ha szülő vagy, és most egész nap otthon vannak a gyermekeid. Úgyhogy mindenképp szükséges egy hely, ahová kicsit vissza tudsz vonulni kikapcsolódni. És mi más lehetne jobb erre, mint a fürdőszoba?

De hogyan tudsz igazán kikapcsolni a fürdődben? Íme néhány tipp a fürdőszobai relaxációhoz!

A forró víz ereje

arezzo design fürdőszoba lazítás relax

A víz egyenlő a születéssel, újjászületéssel – gondolj csak a keresztelőkre. És biztosan előfordult már veled, hogy egy zuhanyzás vagy fürdés után úgy érezted, újjászülettél. Ha érzed, hogy stresszelsz, szorongsz, akkor irány a fürdő – töltsd fel a kádat forró vízzel vagy állj be a zuhany alá, és hagyd, hogy a vízsugarak megnyugtassanak. A kádas és a zuhanyzós lazításnak is más hatása van – a kád jobb a pihenéshez (főleg, ha kimaxolod a dolgot illóolajokkal, fürdősókkal, habfürdővel), a zuhany pedig tökéletes ahhoz, hogy az esőztető alatt állva kiürítsd az agyadat.

Nyugtató fények

Ha lazítani akarsz a fürdőben, ne told túl a fényeket – a központi mennyezeti világítás helyett inkább csak a hangulatfényeket kapcsold be. Nincsen hangulatvilágításod? Néhány gyertya csodákra képes – a meghitt hangulat garantált.

Természetes hatás

A bezártság elég nyomasztó tud lenne – ezen segíthetsz azzal, hogy beviszed a természetet a fürdőbe is, virágok, szobanövények formájában. Begónia, borostyán, aloe vera, szerencsebambusz, anyósnyelv, filodendron, vízipálma… Számos növény és virág létezik, amelyik bírja a párát és a nedvességet, így alkalmas fürdőszobába.

A zene varázsa

A zene felpezsdít – vagy épp kikapcsol. Új világokba repít, boldogságot hoz vagy épp megríkat – akárhogy is, a zene elengedhetetlen ahhoz, hogy ne zakkanjon meg az ember. Ezért kedvenc dalaink a fürdőszobai relaxációnál is jól jönnek – persze csak ha kádban pihenünk, zuhanyzás közben értelemszerűen nem halljuk őket. Ha szeretnél zenét hallgatni a fürdőben, bluetooth-hangszórót ajánlunk, hiszen könnyen rá tudsz csatlakozni mobiloddal, és már mehet is a buli.

Az Arezzo Design kínálatában még beépített bluetooth-hangszórós okostükröt is találsz!

Rendezett helyiség, rendezett agy

arezzo design fürdőszoba lazítás relax

Ha nincs rend körülötted, a fejedben sem lesz az. Pakolj el a fürdőből minden felesleges dolgot – ha félpercenként leversz a könyököddel egy samponos flakont vagy szappantartót, elég nehéz lesz kikapcsolnod. Gondoskodj a megfelelő tárolásról, hogy mindent el tudj rejteni, amit épp nem használsz.

Az Arezzo Design webáruházában mindent megtalálsz, amire szükséged van a tökéletes fürdőszobához. KATT IDE, hogy megnézd a kínálatot.

Jó kikapcsolódást – és kitartást!

A képek forrása: Arezzo DesignUnsplash

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.