Nem csak az vagy amit megeszel, de ahogy eszel, az elárulja, milyen vagy

Ki gondolná, hogy evési szokásaink és kedvenc ételeink mennyi mindent elárulnak rólunk. Teljes térképet mutatnak személyiségünkről, az élethez való hozzáállásunkról. Egy megpirított kenyér színe is feltárja legtitkosabb személyiségjegyeinket.

 

 

Julia Hormes amerikai klinikai és egészségügyi szakpszichológus szerint az étkezés rengeteg dolgot árul el személyiségünkről. Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy ez lehetséges. Többek között megmutathatja, hogy szeretjük-e a kockázatot vagy esetleg versengő típusúak vagyunk-e.

Egy kiadós étkezés az étel utáni sóvárgással kezdődik, az éhséggel. Ez határozza meg, hogy mikor eszünk. De azt, hogy milyen ételt kívánunk, és hogyan fogyasztjuk el, már alapvető személyiségjegyeink határozzák meg.

Íme, néhány étkezési szokás, ami alapján megtudhatod, milyen is vagy valójában

Lassú vagy gyors evő vagy?

Ha például valaki hajlamos a lassú evésre, akkor egyértelműen irányító típus. A gyors evők viszont inkább ambiciózusak és türelmetlenek.

Az is sokat elárul jellemünkről, hogy szeretünk-e új ételeket kipróbálni. Ha igen a válasz, kalandvágyók vagyunk, míg a finnyásak inkább szorongásra hajlamosak.

Az evés gyorsaságától eltekintve, az ételpreferenciák is sokat elárulnak egy emberről. Kezdve attól, hogy hogyan szeretjük a tojást vagy a steaket, egészen addig, hogy hogyan sütjük meg a pirítósunkat.

Nem szoktunk azzal foglalkozni, hogy mit és hogyan eszünk. De az, ahogyan elkészítjük és elfogyasztjuk az ételeinket, igen is sokat elárul arról, hogy kik vagyunk és milyen a személyiségünk.

– állapította meg Lee Chambers brit pszichológus.

Keményre főzve vagy puhán szeretjük a tojást?

Hogy hogyan szeretjük a tojást, valóban sokat elárul a személyiségünkről. A szakember szerint a keményre főtt tojást kedvelők türelmesek, rugalmasak és megfontoltak. Azok, akik viszont a lágy tojást szeretik, fantáziadúsak és energikusak.

Nárcisztikus személyiségvonásokhoz vezethet, ha egy gyereket nem tanítunk meg az önállóságra

Egy steak nyersen vagy jól átsütve az igazi?

Egyesek szinte nyersen, mások jól átsütve szeretik. A pszichológia szerint sokat elárul az adott személyről, hogy melyiket választja. Ha azon kapjuk magunkat, hogy a steak rendelésénél azt mondjuk, jól átsütve, kérjük, akkor valószínűleg kicsit lassúak és megfontoltak vagyunk. A nyers vagy közepesen átsütött húsok kedvelői inkább extrovertált, szenvedélyes, kreatív típusú emberek – olvasható a New York Post cikkében.

Foto:pixabay.com

Enyhén pirított legyen a kenyér vagy szenes?

A legkedveltebb variáció, az aranybarnára sütött kenyér választása azt mutatja, hogy az egyén maximalista és népszerű is. Akik a sötét, ropogós pirítóst részesítik előnyben, szabad akaratúak, önellátók és egy kicsit adrenalinfüggők is.

És végül nézzük a mindenki által kedvelt csokoládét! Hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten az igazi?

Fot:123rf.com

A pszichológus szerint még az is jellemzi egy ember személyiségét, hogyan szereti a csokoládét. Ha a szobahőmérsékletű csokoládét szereti, akkor dinamikusnak, egyszerűnek és együttműködőnek számít. Ellenben, ha a hűtőszekrényben tárolt csokoládét kedveli, akkor lelkes, kulturált és messzelátó.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.