Mindent az anti-aging orvoslásról

Az anti-aging orvoslás módszere a külső-belső szépség és az egészség összefonódó egyensúlyára helyezi a hangsúlyt. A kulcs az egyénre szabott és az életkornak megfelelő terápiákban rejlik.

„Számos tény vezetett ahhoz a felismeréshez, hogy a korral csak úgy tudjuk hatékonyan felvenni a harcot, ha optimalizáljuk a szervezet sejtszintű folyamatait és fiziológiai állapotát, valamint a bőrön keresztül bejuttatott ápoló, tápláló, védő hatóanyagok segítségével optimalizáljuk a bőr egészségét és működését is” – világít rá Dr. Kriston Renáta, a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika vezető orvosa az anti-aging orvoslás létrejöttére.

Foto:123rf.com

Fiatal éveinkben sejtjeink megújulása nagyon hatékonyan zajlik, ennek köszönhetően sejtjeink egészségesek és aktívak, amely nem csak szellemi frissességet biztosít számunkra, de ez a vibráló fizikai szépség és a dinamikus erőnlét mozgatója is. Később azonban az öregedés fiziológiás folyamata gondot okoz, az elöregedett és károsodott sejtek regenerációja egyre lassabb lesz, ami egyenes út a sejtszintű funkcióromláshoz és az egész szervezet működésének zavaraihoz. „Egyes szerveink, mint a bőr és a haj elsőként és látványos módon mutatják az öregedés jeleit. Ezt követően az idegrendszer, az emésztőrendszer, a hormonális rendszerek, a vérkeringés és a légző rendszer működésében is bekövetkeznek olyan változások, amelyek az egyre romló sejtmegújulásnak tulajdoníthatók” fejti ki a szakember, hozzátéve, hogy a sejtmegújulást számos külső tényező is ronthatja. A listát szinte zsigerből sorolhatjuk, ilyen a rossz táplálkozás, az alváshiány, a stressz vagy a környezeti szennyezés. Ezek a folyamatok a bőr idő előtti öregedéséhez vezethetnek, betegségek alakulnak ki és az immunrendszer is gyengül.

Foto: 123rf.com

„Hogy eredményesen harcoljunk az idővel szemben, és megvédjük a szervezetet a káros környezeti hatásoktól, nagyon hatékony módszer a regeneráló infúziós kezelések alkalmazása. Ezek a kúrák mind más-más célt szolgálnak, elősegítik a sejtmegújulás folyamatát, visszafordítják a sejtszintű öregedést, biztosítják a szervezet kellő hidratáltságát, antioxidáns hatásúak, vagy az ideális testsúly elérésében segítenek az anyagcsere optimalizálásával” – teszi hozzá Dr. Kriston Renáta, kiemelve, hogy ez nem csak a szervezet egészének működésére fejt ki pozitív hatást, de visszanyerjük fiatalos kisugárzásunkat is.

Foto:123rf.com

Az infúziós kúra mellett elindíthatjuk a bőr kezelését is. „Az új trend szakít a ránctalanság mítoszával, inkább a fiatalos, a kor adta kereteken belül elérhető legjobb kondícióval rendelkező megjelenést részesíti előnyben. Általában az egyénre szabott, kombinált terápiák tudják meghozni a legideálisabb eredményt. Elsősorban azok a kezelések népszerűek napjainkban, amelyek a szervezet természetes biológiai folyamatait aktiválják, úgy, mint az ultrahangos kezelés vagy a vékonyszálas kontúrterápia” – sorolja a doktornő. Ne feledjük viszont azt, hogy a bőrünk csak akkor marad szép és fiatalosan üde, ha egészséges, valamint működése is optimális, és szervezetszinten is sikerül ezt az egyensúlyt megvalósítanunk. Az elért jó eredmény megőrzéséhez pedig megfelelő bőrápolásra és a szervezet belső egyensúlyának fenntartására van szükség.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.