Lehetséges természetes módon simítani a ráncokat? A szakértők szerint igen

Ahogy öregszünk és bőrünk természetes változásokon megy keresztül, teljesen normális, hogy egyre több finom vonal és ránc jelenik meg a szem, a homlok, a száj és az arc körül.

Az, hogy milyen mértékben foglalkozol velük, személyes döntés – és ha elégedett vagy a jól megélt élet fizikai jeleivel, akkor egyáltalán nem kell foglalkoznod velük. De legyünk őszinték: ha a bőröd minél simább állapotban tartása érdekel, a lehetőségeid korlátozottnak tűnnek.

A botox a legnépszerűbb rendelőben végzett kezelés a ráncokat létrehozó izmok ellazítására, hogy ideiglenesen kisimuljon a bőr. A botox azonban kissé invazív (tűk és minden), sokba kerül, és többszöri kezelésre van szükség a kisimult bőr fenntartásához.

Lehetséges természetes módon kisimítani a ráncokat? A bőrápolási és szépségápolási szakértők szerint vannak korlátok – és a hatás nem biztos, hogy olyan drasztikus, mint a botoxé – DE lehetséges. Íme, mit tegyél, ha természetes öregedésgátló lehetőségeket keresel!

Foto: 123rf.com

Vásárold meg az aktív összetevőket
Sétálj be bármelyik drogériába, és elárasztanak az öregedésgátló bőrápolási termékek – amelyek mindegyike hatalmas ígéreteket arról, hogy hogyan képes kezelni a ráncokat és a finom vonalakat. Olvasd el a marketingszövegeket, és menj egyenesen az összetevők listájához – mert a ráncok természetes kisimításának legjobb módja, ha olyan termékeket használsz, amelyek nagy mennyiségű aktív  hidratáló és bőrhelyreállító összetevőt tartalmaznak.

” Gyakran megkérdezem az ügyfelektől, hogy mi a különbség a szőlő és a mazsola között? A válasz a hidratálás” – mondta Connie Elder, a PEAK 10 SKIN alapító-vezérigazgatója “A bőr hidratálása segít kisimítani a bőrt”. 

A minőségi termékek nem feltétlenül a legdrágábbak vagy a legnépszerűbbek. Elder emlékeztet minket: “Keress olyan összetevőket, amelyek természetes módon vannak a bőrödben; mint például a hialuronsav és a szkvalán”. “Figyelj arra, hogy hol helyezkednek el az összetevők listáján – a lista felső harmadában kell őket látni. Továbbá: A kevesebb több, ezért keresd a rövidebb összetevőlistával rendelkező termékeket.”

Fotó: 123rf.com

A hialuronsav (HA) valóban nagyon hatékony


A hialuronsav az egyik legjobb összetevő, amely rendkívül hatékonyan kezeli a bőrt, miközben új potenciálra pumpálja azt, mondja Mary Winkenwerder sminkmester. “A HA szinte azonnal működik, hogy feltöltse az enyhén ráncos bőrt”.

Bármilyen textúráról is legyen szó, mindig hidratálj: Folyékony szérumok, gélszérumok, krémszérumok, krémek, zselék vagy balzsamok védik, táplálják és hidratálják a bőrt. “Rétegezd őket a textúra könnyűsége szerint, ha több rétegben is felviszed őket” – mondta Winkenwerder. “Például a legkönnyebb/legvékonyabb szérumot alkalmazd először (folyékony vagy gél), és hagyd, hogy beszívódjon. A következő réteg bőrápolót az igényeinek megfelelően vidd fel: ez lehet gél vagy krém. Ha a bőrének extra ápolásra van szüksége, használj éjszakai ápoló maszkot, vagy rétegezd a bőrápolót; először szérumot, majd egy enyhébb balzsamot”.

Nincsenek varázselixírek egy üvegben vagy egy bőrgyógyász rendelőjében – minden terméknek és eljárásnak vannak korlátai.

Az elvárások mérséklése kulcsfontosságú. “Ezek a helyi alkalmazásra szánt termékek nagyszerű eredményeket produkálnak, de el kell kötelezned magad arra, hogy folyamatosan használod őket a látható és eredmények eléréséhez” – mondta Winkenwerder. “A helyi termékalkalmazások nem ambuláns esztétikai eljárások, így az eredmények rövid távú, ideiglenes jellegűek.”

A szakértők arra is emlékeztetnek, hogy a ráncok megelőzése sokkal könnyebb, mint a kezelésük. Amellett, hogy aktív hatóanyagokat tartalmazó termékeket vásárolsz, győződj meg róla, hogy minőségi fényvédő is van az eszköztáradban – és alkalmazd minden nap, akár esik, akár fúj.

5 dolog, amit tudnod kell a hialuronsavról!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.