Milyen a jó fehérnemű?

A bugyit évszázadokkal ezelőtt csak erkölcstelen perszónák viselték. De vajon milyen legyen az egészséges alsónemű?

Egy ember átlagosan 300 ezer órát, azaz 35 évet tölt el az életéből tangában, slipben vagy fecskében, boxerben. De talán kevesen gondolják, hogy ezek a gyönyörű fehérneműk akár egészségünkre is veszélyesek lehetnek. Nem elegendő csak a formára ügyelni. Az egészséges fehérneműk legfontosabb tulajdonsága, hogy testbarát alapanyagból készülnek.

Azonban gyakori tévhit, hogy csak a 100 százalékos pamut az ideális. A tiszta pamut fehérneműk már az első mosás után elveszítik alakjukat, ezért szükséges a műszál adalék. A műszál biztosítja, hogy a kelme fényes legyen és hozzáidomuljon a testhez. A legtöbb olcsó termék nem engedi a bőrt lélegezni, sőt irritálja azt. Ezért a test legintimebb részei be is gyulladhatnak.

fehernemu2

A meddőség kialakuláshoz a rossz alapanyagú, nem szellőző fehérneműk is hozzájárulhatnak. A legkeresettebbek manapság a tanga bugyik. Ezek formájuk miatt okozhatnak sérüléseket.

A fehér, érzékenybőrű nőknél nagyobb a valószínűsége a gyulladásnak, ezért nekik különösen oda kell figyelniük arra, hogy mit viselnek szoknyájuk alatt.

De milyen választék áll a férfiak rendelkezésére?

A férfiak körében ma boxer alsó diadalmaskodik, amihez hasonlót a század elején nagyapáink is viseltek. Később divatba jött a nők bugyijához hasonló változat, a szoros slip, azaz a fecske alsó.

De vajon melyiket ajánlja az orvos?

A herék már embriókorban éppen azért vándorolnak le az alhasból, hogy a testnél alacsonyabb hőmérsékletű helyen legyenek. Így a túl szoros alsónadrág viselete súlyos következményekkel járhat, hiszen nem teszi lehetővé a nemi szervek szabad mozgását. Neki szorítja a heréket a testnek és ezek felmelegednek.

A feszes fecske alsó tehát a férfiak nemzőképességét negatívan befolyásolhatja. Létezik azonban olyan élethelyzet, amikor kifejezetten ez a viselet ajánlott. Sportoláskor ugyanis a fecske típus védi a heréket a sérüléstől.

ferfi_boxer4

Magyarország fehérnemű kérdésben még konzervatívnak számít, mert a fehérnemű háromnegyede fehér színben kel el. Egyes estekben azonban a festék is okozhat panaszokat.

Magyarországon egy nő átlagosan évente öt bugyit vásárol. A férfiak négy alsóhoz jutnak. De nem mindegy, hogy milyenhez. Hiszen ami divatos, az nem mindig egészséges. Ha túl szoros és bevág vagy rossz minőségű műszálból készül, akkor inkább ne vásároljuk meg. Egészségünk megóvása érdekében inkább döntsünk a minőség mellett.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: