Mesterséges intelligencia már a fogaknak is

Az Oral-B a hatvanas évek eleje óta létezik az elektromos fogkefék piacán.

Szponzorált tartalom

Az eltelt évtizedek jelentős technikai fejlesztéseket hoztak – két perces időzítők, nyomásérzékelők és Bluetooth-kapcsolattal rendelkező alkalmazás -, de a Procter & Gamble újrarajzolta az elektromos fogkefék térképét, amikor kifejlesztette legújabb intelligens fogkeféjét, az iOTM elektromos fogkefét. Számos elektromos fogkefe teszt szerint az új Oral-B iOTM olyan, mintha lenne egy otthoni fogorvosunk, aki minden alkalommal ellenőrzi, hogy helyesen mosunk-e fogat.

Fotó: Oral-B

Az iOTM minden okos funkciója rendkívül felhasználóbarát, a fogkefe magában ötvözi a mikrovibrációt kibocsájtó sörtéket és az Oral-B kerek fogkefefejét, ám igazán maradandó benyomást az új, maga nemében egyedülálló mágneses meghajtórendszer kelt. Ez a mágneses vezérlés hatékonyabban képes a teljesítményt közvetlenül a sörtékre fordítani a teljes kefefej helyett, ami a más típusú motorok legnagyobb buktatója. A gyengéden, mégis alaposan tisztított fog így olyan érzést kelt, mintha a fogorvos frissen polírozta volna. Ennek persze nemcsak a motor az oka. Bár az Oral-B fogkefék mind kerek formájúak, amelyek elődeikhez hasonlóan oszcillálnak és forognak, az iOTM-hoz kifejlesztett új Ultimate Clean kefefej több sörtével és új bojtos kialakítással rendelkezik.

Az intelligens nyomásérzékelő segít elkerülni a túl erős mozdulatokkal végzett fogmosást, valamint a fogíny megóvása érdekében jelzi a megfelelő fogmosási erősséget, amely az ínygyulladás mérséklésével hozzájárul, már egyetlen hét alatt 100%-kal egészségesebb lehet a fogíny. 

Fotó: Oral-B

Azonnali visszajelzés az Oral-B applikációval

A készülékhez kifejlesztett mobilapplikáció többek között a fogak felületének lefedettségét, a fogakra gyakorolt nyomás erejét és a fogmosási időt mutatja. Figyelmeztet, ha nem elég alapos a fogmosás, és új, hatékonyabb szájápolási szokások kialakítására buzdít minden egyes fogmosás alkalmával.

Az alkalmazás legfőbb vonzereje a valós idejű helyzetérzékelés megjelenítése, amelynek segítségével egyetlen területet sem hanyagolunk el fogmosás közben. A helyzetfelismerés gyakori alapfelszereltség az intelligens fogkefék között, de az iOTM 3D-s fogfelület-feltérképező funkciója, valamint a beépített mesterséges intelligencia olyan valós idejű útmutatást képes nyújtani, amely által a szájüreg minden területe a lehető legalaposabban tisztítható meg.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index