Tudtad, hogy a fogzománc testünk legkeményebb anyaga, mégis könnyen megsérülhet?

A fogzománc elkopása a kezdeti időszakban nem szemmel látható folyamat, így gyakori, hogy már csak akkor szembesülünk a problémával, amikor fogaink érzékennyé válnak vagy elszíneződnek. A rossz hír az, hogy ez nehezen visszafordítható, a jó hír pedig az, hogy pár apró szokás bevezetésével kiküszöbölhető ez a kellemetlenség!

A cukros illetve savas ételek fogakra gyakorolt káros hatásáról bizonyára már sokan hallottunk, azzal viszont ritkábban foglalkozunk, hogy a fogtisztítási szokásaink milyen mértékben befolyásolhatják a fogzománc kopását, romlását.

Hiába esik róla szó, elég nehéz eligazodni az információk rengetegében, és magunktól ráérezni arra, hogyan kell megfelelően tisztán tartani a fogainkat úgy, hogy közben nem károsítjuk a túlzott mosással a fogzománcot.

Fotó: Oral-B

Van segítségünk!

A Procter&Gamble legújabb mágneses elektromos fogkeféje, az Oral-B iO™ kiváló eszköz fogaink tisztántartására, és egyedülálló előnye, hogy képes valós idejű támogatást nyújtani a fogápolással kapcsolatban.

Saját mobil fogorvos ad állandó visszajelzést a fogmosás helyességéről? Nem akadály!

Találkozhattunk már korábban olyan szépségápolási termékkel, amely szoftveres támogatással működik, és ez most a fogmosás esetén is elérhetővé vált! 

Az Oral-B által fejlesztett mobil applikáció helyzetérzékelő szenzorokkal van ellátva, amelyek segítségével a szájüreg teljes területét felismeri. Az iO 9 3D fogfelszínt követő rendszere akár 16 zónában képes felismerni és ellenőrizni a tisztítást: a nyelv és arc felőli, valamint a szájpadlás és az ajak felőli, illetve a rágófelszíni területeken.

A fogmosás során a telefonunk képernyőjén követhetjük 3D képen, hogy helyes technikát alkalmazunk-e, és az applikáció minden alkalommal megmutatja, hogy mit kell javítanunk, ráadásul különböző tisztítási módok között is tudunk válogatni. Így gyakorlatilag azonnali visszajelzést kapunk, és biztosak lehetünk benne, hogy helyes eljárással tisztítjuk meg fogainkat. 

Ki ne örülne egy saját mobil fogorvosnak, ami segít a hatékonyabb tisztításban, jobb szájápolási szokásokat alakít ki, és javítja a fogápolási rutint?

Fotó: Oral-B

A fogzománc és a fogíny védelméért

Az Oral-B iO™ Intelligenst nyomásérzékelővel van ellátva, amelynek köszönhetően az Oral-B applikációban fellelhető fogtérkép megmutatja azokat a helyeket, ahol túl erősen végeztük a fogmosást, így legközelebb ezeken a területeken kisebb erőt kell kifejtenünk. Mindez lehetővé teszi, hogy megtaláljuk az arany középutat, és megfelelő nyomással kíméletesen, ugyanakkor maximális hatékonysággal tisztítsuk a fogainkat. A túlzottan erős mosás során a fogzománcon apró sérülések keletkeznek, ami hosszú távon a fogak károsodásához vezethet.

Az intelligens nyomásérzékelő valós idejű visszajelzést ad a felhasználónak: a piros fény a túl nagy a nyomást, míg a zöld a megfelelőt jelzi. Ha a felhasználó túl erősen nyomja a fogkefét a fogakra, az csökkenti az oszcilláció sebességét az íny és a fogzománc védelme érdekében.  

 Kezdd el időben!

A szép és igényes fogsor esztétikai szempontból is rendkívül fontos, de ne felejtsük el azt sem, hogy fogaink ideális esetben egy egész életen keresztül szolgálnak minket, rendkívül fontos funkciói vannak, és nem utolsó sorban hatással vannak fizikai, mentális és szociális egészségünkre egyaránt.

Érdemes időben elkezdeni gondoskodni róluk! 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.