Mákpuding az egészségért

Hogy mi mindenre ró a mákpuding? A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal.

Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert…pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákpuding maga a tökély. Kóstolja meg!

A mákpuding elkészítése

mákpuding

 

Hozzávalók:

 

  • 5 tojás fehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 3 dkg gríz
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • fél kávéskanálnyi fahéj
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg

 

Elkészítése:

A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután a mákpuding melegen vagy hidegen is fogyasztható.

Forrás: edenkert.hu