Így lehet feldolgozni a gátlásokat és felszabadítani a testet-lelket

„Mozdulj a lelkedből!” néven hozta létre mozgáson alapuló önismereti módszerét Simon Renáta táncművész. Már több száz embernek segített lebontani fizikai és lelki gátlásait. Felszabadulás, önmegélés, szembesülés, tisztulás – ez az út vezet szerinte a testünk és tudattalanunk bölcsességén keresztül saját, legmélyebb válaszainkhoz.

„Szegény ember az, akinek csak annyi mondanivalója van, amit szavakkal ki tud fejezni” – idézi egy indiai jógi tanítását Simon Renáta. A táncművész négyéves kora óta táncol, több hazai és külföldi tánctársulat tagja is volt, többek között a Svéd Királyi Baletté is.

Tapasztalatai alapján hozta létre mozgáson alapuló önismereti módszerét, melynek a „Mozdulj a lelkedből!” nevet adta. A mozgás egyszerű és mindenki számára elérhető eszközével már több száz embernek segített lebontani fizikai és lelki gátlásait, mélyebben megismerni önmagát, valamint fejleszteni nonverbális kommunikációját.

tánc

Fotó: 123rf.com

„Minden, ami bennünket valaha ért, a testünkben lenyomatot képezett. Hogyan manipulálnak engem a mindennapokban? Ki és hogyan bántott meg? Miért nem tudom felszabadultan megélni a saját szexualitásomat? – többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a mozgás, mert elősegíti a test, a tudat és a szellem összekapcsolódását” – vallja Simon Renáta, aki Debrecenben és Budapesten egyaránt tart foglalkozásokat, és számos önismereti kurzus, előadás vendége is volt az elmúlt években. Sokat merít a különböző keleti filozófiákból és a tantrából, amely a tudatosítás, az energetikai módszerek, az érzelmek és a hozzáállás segítségével vezet el az önmegvalósításhoz, önfelfedezéshez és a felszabaduláshoz.

Simon Renáta a mozgást az egyik leghatékonyabb önismereti eszköznek tartja, mert ilyenkor a test vezet, az elme pedig háttérbe vonul, korlátai meglazulnak. Így viselkedésmintáink, szerepeink, hitrendszerünk, működéseink, szokásaink vagy ami mélyen bennünk van eltemetve, könnyebben kerülnek felszínre. Minél gyakorlottabb valaki, annál mélyebb rétegekhez tud hozzáférni a saját mozgásán keresztül. A mozgásnak köszönhetően pedig fejleszthető a testi-lelki koordináció, oldhatók a gátlások, boldogabbá és felszabadultabbá tehetők a mindennapok.

„Felszabadulás, önmegélés, szembesülés, tisztulás – ez az út vezet a testünk és tudattalanunk bölcsességén keresztül saját, legmélyebb válaszainkhoz. Azoknak ajánlom ezt az utat, akik elég bátrak ahhoz, hogy önmaguk legyenek” – fogalmaz Simon Renáta.

Olvasd el ezt is!

Mit jelent az, ha valaki “idős lélek”? -És miből tudhatjuk meg?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.