Ezt kell tudnod a bio sminkről!

Napjainkban egyre elterjedtebb, hogy bioételeket fogyasztunk, biopamut öltözéket viselünk, biomatracon alszunk, arra azonban még kevesebb figyelmet fordítunk, hogy mit is kenünk valójában a bőrünkre…

A  nagy organikus őrületben rengeteg terméken feltűnteti a gyártó a „bio” címkét, azonban ezen termékek mindössze 5%-a, tehát csak minden huszadik termék tartalmaz megfelelő arányban bioösszetevőket.

Mire figyeljünk biokozmetikumok, sminkszerek vásárlásakor?

Nagyon fontos, hogy a termékek ne tartalmazzanak ásványi alapú olajokat, parabéneket, szerves oldószereket – pl. propilén-glikolt –, alumíniumvegyületeket és állati eredetű összetevőket. Utóbbiak közül leggyakrabban a glicerin tűnik fel a kozmetikumokban – próbáljunk meg olyat keresni, amelyek növényi glicerint felhasználásával készültek. Állati eredetű, mégsem tiltólistás összetevők a méhviasz, a kármin – ez a bíbortetűből készült festék – és a selyemprotein, amit a selyemhernyó már üres gubójából vonnak ki. A szintetikus olajok helyett természetes illóolajokkal dúsított termékeket válasszunk. Biztosíték lehet a minőségre a Cosmebio, az Ecocert, a BDIH vagy a NaTrue pecsétje a termék dobozán.

smink11

Tévhitek a biosminkkel kapcsolatban

Drága
Sokan azért mondanak le a megfelelő összetételű organikus kozmetikumokról, mert úgy gondolják, ezek a termékek rendkívül drágák. Azonban a MOM Parkban található drogériában és parfümériában mindenki megtalálhatja a pénztárcájához tökéletesen passzoló ajánlatot.

Nem divatos
A természetes alapanyagokat tartalmazó sminkszerekkel is pillanatok alatt trendi sminket varázsolhatsz. Szájfények, alapozók, szempillaspirálok, púderek, szemhéjfestékek, rúzsok, arcpírok és bronzosítók végtelen tárházából válogathatsz.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.