Az örök fiatalság titka

A szépséget körülölelő téma egyidős az emberiséggel. Kutassuk fel a titkos trükköket a régi időktől, napjainkig! Hátha megtaláljuk az örök fiatalság titkát!

Főképp a nőket foglalkoztatta és foglalkoztatja a szépség és a fiatalság megőrzésének titka, de voltak és vannak híres férfiak is, akik számára a szépítkezés és a fiatal erő megőrzése elengedhetetlen.

Kleopátra

Köztudott, hogy a férfiszívek meghódításáról híres uralkodónő, szamártejben és mézben fürdött, testét illatos olajokkal ápolták, masszírozták. Fogait maró nátronnal fehérítette, szemét korom és olaj elegyével festette ki fiatalságának megőrzése érdekében.

Nofertiti

Ehnaton fáraó feleségét, a szépségéről elhíresült királynőt ma Nefertiti néven ismerik legtöbben. Szépségpraktikáit papjainak köszönhette, akik illatos gyógyfüves fürdőt kevertettek neki, bőrére hamu és agyag keverékéből készíttettek pakolást, majd virágok préselt olajával ápolták szolgálói a bőrét, hogy minél üdébbnek hasson az idő múlása ellenére.

szepsegapolas_kepgaleria7

Az alkímia

A középkorban egy titkos beavatási rend volt, ami az arany előállításával próbálkozott, közönséges fémek és a Bölcsek Kövének segítségével. Cél volt egy olyan elixír felkutatása is, amely örök életet, örök ifjúságot biztosít.

Marie Antoinette

A francia királyné, XVI. Lajos király végzete, a bájairól volt híres. Makulátlan fehér bőrét púderezésnek köszönhette, erős parfümjét kedvenc virágaiból kevertette. Bár mindent megtett fiatalsága megőrzésért, az örök fiatalság titkára nem talált rá.

Casanova

A híres nőcsábász saját maga kísérletezett bájitalokkal és szépítő trükkökkel, mellyel nem csak a hölgyeket babonázta meg, hanem férfitársai irigylését is kivívta magának. Fiatalos erejét, energiáit, sokan titkos afrodiziákumainak tudták be.

Erzsébet királyné azaz Sissi

A magyarok kedvelt királynőjét, korának legszebb asszonyának tartották. Földig érő haját minden héten speciális pakolással ápolták, mely 25-30 tojássárgájából és konyakból állt, majd dióleveles öblítéssel fényesítették hajzuhatagát. Arcbőrére olajokból, gyümölcsökből készült pakolást készítettek, joghurtos krémeket, ápolókat használt. Karcsúságát folyamatos fogyókúrákkal és fűzőkkel érte el. Jó adottságainak, belülről fakadó szépségének köszönhetően, az örök szépségnek tartották.

Napjaink örök fiataljai?

Híres "örök szépségeink" között ma női kategóriában Cher, Madonna, Sharon Stone, Demi Moor, Nicole Kidman, Monica Bellucci, Angelia Julie is szerepel, míg a férfiak között dobogós David Beckham, Brad Pitt, Tom Cruise. Örök fiatalságuk receptje leleplezésre került, a média, az internet és a mobiltelefonok világában nem marad titokban semmi többé. Örök fiataljaink látszólag szinte semmit sem változnak, miközben az idő múlik.

angelina_480_b1

Kozmetika és plasztikai sebészet

Korunk jellemzője, hogy a visszafiatalításra koncentrálnak a hiú emberek. Kozmetikai reklámok, retusált arcok, örök fiatal sztárok azok, amik erre sarkalják az embereket. Az orvostudomány és a technika fejlődésével a különböző speciális kozmetikumoknak, a kozmetikai kezeléseknek, ráncfeltöltéseknek, plasztikai beavatkozásoknak köszönhetően egyre jobban kitolható az öregedés jeleinek megmutatkozása.

Hormonok

Tudósok állítják, hogy a melatonin nevű hormon segítségével a fiatalság megőrizhető. Ez a hormon éjjel termelődik, a sötétség hatására. Pozitív hatásai között szerepel, a szabadgyökök megkötése, az alvásfunkciók javítása, a szexuális energia növekedése, a keringési funkciók javulása, az optimális hőszabályozás, az anyagcsere szabályozása és még sok, eddig felderítetlen funkció. A hormon kúraszerű használata tehát fiatalít, állítják a hozzáértők.

Vitaminok, ásványi anyagok

Ma már köztudott, hogy az E és C vitaminok, a Q10 és az ásványi anyagok megfelelő szintje lassítja az öregedési folyamatot. Alkalmazásuk bárki számára elérhető és költségkímélő.

Az örök fiatalság titka

A jövő a szervezet öregedésének lelassítása vagy a folyamat leállítása lesz! Tudósok számtalan csoportja dolgozik a megfejtésen, az örök titkon. Újabb és újabb cikket olvashatunk arról, hogy megtalálták az örök fiatalság titkát. Vajon megadatik az emberiségnek ez a kegy? Maradhatunk örökké fiatalok és szépek? A genetika és a génsebészet világában egyre elérhetőbbnek tűnik a megfejtés, a kérdés csak az, hogy mik a hiúság következményei?

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.