Pakolás a száraz bőrre!

Álmosan hullanak odakint a falevelek, egyre gyengül a napsugár ereje, de hogy te most is jól érezhesd magad a bőrödben, adunk pár bőrápolási tippet!

Az alább felsorolt arcpakolás mindegyike, kifejezetten a száraz bőrtípusba tartozó lányok számára jelenthet üdvösséget, főleg, hogy elkészítésük gyors és pénztárcabarát, hatásuk révén pedig felfrissül, új élettel telítődik az arcod! Ideje kipróbálni valamelyiket!

Amit sose felejts el!

Mielőtt nekiállnál a kis boszorkánykonyhádban kikeverni a csodaszert, alaposan tisztítsd meg az arcod! Használhatsz lemosót, arcradírt, a lényeg, hogy előbukkanhasson az elhalt hámsejtek páncélja alól a friss bőr. Nagymértékben megkönnyíted a pakolás dolgát azzal is, ha forró víz fölött arcgőzölést végzel, hisz’ a kitágult pórusaidon át, sokkal könnyebben tud felszívódni a krémben lévő értékes hatóanyag. Ezek után lássuk, mit érdemes az arcodra kenni!

arcpakolas2

Meg fogsz lepődni, de ez a leghatásosabb arcpakolás száraz bőrre!

Ha az illóolajat eddig csak párologtatóba tetted, ezúttal csempészd bele két kiskanál mézbe! A méz önmagában is kellemesen hidratálja a bőrt, az illóolaj pedig elsőrangú mentőöv a tápanyaghiányos arcnak, főleg ebben a keverésben, mert az olaj-méz kettős nemcsak regenerál, hanem puhít is egyben.

Ám ne hidd, hogy csak ennyi lenne a trükk: hogy jól megdolgoztasd a pórusaidat, szükséged lesz még pár evőkanál natúr joghurtra is, valamint az igazán elszánt kísérletezők reszelhetnek az adalékba egy kis sárgarépát is. Előbbi ráncba szedi a bőrpórusaidat, utóbbi pedig meggyorsítja a pattanások eltüntetését. Túl macerásnak találod ezt az arcpakolást száraz bőrre? Itt egy még egyszerűbb!

krém

A tojás az ász!

Ne keress elő mást a konyhából, mint egy tojásnak a sárgáját, néhány csepp mézet és négy-öt kanál tejet! Igazán nem hangzik bonyolultnak, ugye? Márpedig hidd el, nincs is másra szükséged ahhoz, hogy összeállítsd a világ legegyszerűbb pakolását!

Mivel a tojásban a vitaminok oldott formában vannak jelen, így igazi vitaminbomba kerül a bőrödre, ha emellett a pakolás mellett döntesz. De hogy lásd, hogy a variációk száma szinte végtelen, itt egy újabb ötlet, miként teheted ragyogóvá a száraz bőrödet.

Forrázz gyógynövényt!

Mindegy, hogy a jól bevált kamilla, a frissítő borsmenta vagy netán más gyógynövény mellett teszed le a voksod, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásukat azonnal érezni fogod, amint az arcodra teszed! Adagolhatsz hozzá pár kanál összetört lenmagot, és máris kész az otthon készült, hidratáló arcpakolás száraz bőrre!

Bele teheted egy tiszta gézcsomagba is, ezt követően helyezd az arcodra, és pihenj benne negyed órát! Mikor lekerül a maszk, egy kisimult, üde arcot találsz majd ott, ahol korábban élettelen, fakó tónusú, száraz tapintású bőrt hagytál!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.