Alakformáló krémek zsírégetéshez

A fogyókúrázás mindenki számára nehéz, azonban vannak zsírrétegek, amelyektől különösen időigényes megszabadulni. Vajon mennyiben lehet segíteni a zsírégetés folyamatát az egyre népszerűbb alakformáló krémekkel, és mire érdemes odafigyelni?

Tapasztalta már, hogy akármennyi időt is tölt testedzéssel, és akármennyire is figyeli a diétáját, nem képes észrevehető hatást elérni? A hiba nem az Ön készülékében van – könnyen lehet, hogy mindent jól csinál, a folyamat mégis lassú, ezért a legtöbb esetben óriási kitartásra lesz szükség. A testedzés és a diéta mellett azonban lehetséges olyan alakformáló készítmények használata is, amelyek megkönnyítik a folyamatot.

Bár egy alakformáló krém sem jelent csodaszert, a minőségi termékek segíthetnek a testsúlycsökkentésben, a bőr feszességének visszaadásában, illetve az önbizalom növelésében. Mit is érdemes tudni a különböző alakformáló krémek összetevőiről és működéséről?

Az alakformáló krémek az elmúlt években szinte elengedhetetlen kiegészítőivé váltak a fogyókúráknak, illetve a narancsbőr eltüntetéséért folytatott küzdelemnek, és nők milliói mondhatják, hogy hatásosan működnek. Természetesen fontos tudni, hogy nem létezik olyan kenőcs, amely megfelelő táplálkozás vagy testedzés nélkül egy csapásra eltüntetné a nemkívánatos zsírpárnákat, de a prémiumminőségű készítmények tudományosan bizonyított módon képesek felgyorsítani a zsírégetés folyamatát, valamint segíthetnek feszesebbé tenni a bőrt – különösen a csípő és a fenék tájékán.

Az alakformáló krémek használata egyszerű, azonban összetevőik bonyolult testi folyamatokat indítanak be. Ezek a készítmények többek között segítik a zsírégetésért felelős enzimek termelését, növelik a véráramlást és a hőtermelést azon a területen, ahol a krémet felvittük, elősegítik az eltárolt zsírsavak szervezetből való kiürítését, illetve akadályozzák a sejteket a zsírok és víz felhalmozásában. Éppen ezért fontos, hogy az egyes alakformáló krémeket csak mértékkel, a dobozon feltüntetett utasítások szerint, és bizonyos termékek esetében csak szakember felügyeletével használjuk.

A zsírégető krémek csak annyira hatásosak, amennyire képesek áthatolni a bőrön, és eljuttatni hatóanyagaikat a mélyen fekvő zsírrétegekig, illetve bejuttatva őket a véráramba, ezért olyan gyártót érdemes választani, amelynek készítményei valóban veszik az akadályokat. Az, hogy ez a folyamat milyen gyorsan zajlik le, több dologtól is függ, ideértve, hogy mely testrészen helyezkedik el a zsírréteg, milyen típusú zsírról beszélünk, illetve hogy a készítmény alkalmazása milyen életstílussal párosul.

Zsírbontó vagy bőrfeszesítő krémek? Nem mindegy!

Bizonyos alakformáló krémek olyan intenzív hőfejlesztő hatást képesek elérni, ami miatt használatuk egyénileg nem, csak profi fogyasztó masszázs, mélymeleg terápia vagy éppen vákuummasszázs során ajánlott. A vérbőségfokozók miatt az ilyen zsírégető készítményeket kúraszerűen javasolt alkalmazni. Léteznek ugyanakkor olyan bőrfeszesítő készítmények is, amelyek nem tartalmaznak vérbőségfokozó komplexet, így felügyelet nélkül is biztonsággal felvihetők. A megfelelő termék kiválasztása előtt éppen ezért minden esetben érdemes szakemberrel konzultálni, hiszen visszeres lábak, szívproblémák, egyes típusú cukorbetegség esetén vagy éppen terhesség és menstruáció alatt nem minden termék használata ajánlott.

Narancsbőr ellen is jó?

Mint már említettük, bizonyos alakformáló készítmények a zsírégetést, mások a bőr feszesen tartását segítik elő – utóbbiak közé tartoznak a narancsbőr elleni krémek. Bár a köztudatban sokan vonnak párhuzamot a narancsbőr kialakulása és a súlyfelesleg közé, valójában ebben az esetben nem egyszerű elhízásról van szó.

Bár a narancsbőr kialakulásának oka szakmai körökben is vitatott, a cellulit jellegzetes formái az izomzat, illetve a bőr között felhalmozódott zsírral és különböző méreganyagokkal állnak összefüggésben. Noha a narancsbőrre nincs végleges gyógymód, a speciális krémekkel kúraszerűen végzett masszázs, illetve fóliás tekercselés segítheti az elváltozások visszafejlődését.

Milyen alakformáló krémet érdemes választani?

A kozmetikai piacon számos alakformáló készítmény létezik, ezért tudnunk kell, hogy milyen célból is kívánjuk megvásárolni az adott terméket, hiszen fogyókúra vagy a narancsbőrtől való szabadulni vágyás esetén adott esetben különböző termékekkel érhetjük el a kívánt eredményt. Azonban nem csak erre érdemes ügyelni.

Tisztában kell lennünk testünk működésével és igényeivel, így fontos ismerni, hogy bőrünknek van-e valamilyen érzékenysége, vagy küzdünk-e olyan betegséggel, ami miatt érdemes egy ideig mellőzni a vérbőséget okozó készítmények használatát. Mindemellett érdemes tájékozódni, hogy az adott termék profi masszázsterapeuták számára készült-e, vagy olyan krém, amelyet otthon is bárki felvihet.

A fogyókúra ma már rengeteg készítménnyel tehető hatékonyabbá, azonban a látványos hatás elérése érdekében érdemes szakember tanácsát is kikérni.

Forrás: Napidoktor.hu