A Föld Napja Óvjuk meg bolygónkat közös erővel!

Április 22-én, a Föld Napja ünneplésének 50. évfordulóján szeretnénk külön figyelmet szentelni ennek: megmutatni ehhez kapcsolódó tevékenységeinket illetve összeszedtük, hogy Te hogyan tudsz tenni a Földért.

 
 

Csomagolás(mentes)?

Szenvedélyünk, hogy a termékeink tervezésekor kiiktassuk a csomagolást. Az üzleteinkben is a lehető legkevesebb csomagolást használjuk, sőt, megadjuk számodra a lehetőséget, hogy akár teljesen pucérra válthass. Kb a termékeink fele ugyanis csomagolás nélkül is hazavihető. Ezzel csupán a szilárd samponjainknak köszönhetően világszerte nagyjából 6 millió műanyag flakont takarítunk meg.
 
Újrahasznosítás
Amikor a csomagolás elkerülhetetlen, leginkább újrahasznosított anyagokat használunk. Súly alapján a csomagolóanyagaink 90%-a újrahasznosított, a maradék 10%-on pedig folyamatosan dolgozunk. Csomagolásaink újrahasználhatók, újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók, és az a célunk, hogy végül 100%-ban újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók legyenek. Bevásárlózacskóink 100%-ban fogyasztói felhasználás utáni papírból készülnek, így évi 100 tonna szén-dioxidot takarítunk meg.
Mivel fekete tégelyeink újrahasznosítása még nem mindenhol elérhető, úgy gondoltuk, a kezünkbe vesszük a dolgot. A visszahozott fekete tégelyeinket alaposan kitiszítjuk, felaprítjuk őket a dorseti Lush Green Hubban, majd újabb fekete tégelyeket készítünk belőlük. Tavaly majdnem 375 000 tégely került vissza Poole-i központunkba.

Pro-tipp: fejezzük be együtt a körforgást! Hozz vissza 5 darab ilyen fekete tégelyt üzleteink egyikébe és ajándékba adunk egy ingyenes friss arcmaszkot!
 
Környezetbarát tárolás
Szilárd termékeink tárolására saját fa, kerámia vagy akár műanyag tároló mellett nálunk is találsz szuper lehetőségeket. Fém tartóink (samponovális vagy szögletes) tökéletesek pucér termékek tárolására – megvédik őket utazás közben és szárazon tartják mindennapi használat során.

 
Hosszas keresés után 2016-ban egy regeneratív megoldást is találtunk a samponkorongok tárolására: parafatégely. Ez a legújabb szerzemény vitorlás hajón egyenesen Portugáliából érkezik, ezzel jelentős mértékben csökkentve széndioxid kibocsátásunkat.
 
Knot Wrap kendőcsomagolás

Unod már a csomagolópapírt? Ismerd meg az újrahasznosítható, hosszan tartó, mégis varázslatosan szép kendőcsomagolásokat! 

Ez az etikus beszerzésből származó, környezettudatos anyag, amellett, hogy gyönyörű, tucatnyi módon felhasználható és újrahasznosítható. Teheted a hajadba, használhatod táskaként vagy övként, de egy ajándék részeként is adhatod, mint csomagolóanyag.

 

Te mit tehetsz a Földért?

Csatlakozz az Earth Day kihíváshoz április 22-én!
A részletekért kövess minket a @lushhungary Instagram oldalunkon.
Hasznosíts újra otthon!
Gyűjtsd külön a szemetet a házban, lakásban (ha van rá lehetőséged) vagy vidd el az erre kijelölt kukákhoz. Lehet szó műanyagról, papírról, üvegről, fémről is. Minden egyes darab számít!
Spórolj a vízzel!
Zárd el a csapot fürdés és kézmosás közben, amíg szappanozod magad illetve kezeidet. Ezzel hosszútávon rengeteg vizet tudsz megspórolni és a Földünk hálás lesz neked.
Használd fel újra!
Felesleges műanyagok tömeges vásárlása helyett fektess be egy utántölthető kulacsba vagy egy többször használatos szívószálba. Rengeteg helyen lehet saját pohárban kérni kávédat vagy teádat, érdemes befektetni egy ilyenbe, hogy a jövőben úgy mehess majd kedvenc kávézódba.
Válts vászontáskára!
Műanyag szatyrok tömkelege helyett szerezz be egy csinos vászontáskát, amivel könnyedén tudod intézni a bevásárlást. Nemcsak praktikus, de még szuper kiegészítője is lehet az aznapi szettednek. Válassz minőségi anyagból készült változatot, hogy tovább bírja a gyűrődést. És persze segíts nagyidnak és vásárolj be helyette!
Kreatívkodj és adj vissza a Földnek!
Használd fel kifogyott műanyag tárolóidat és hozz létre valami újat. Ültess bele virágot, növényt és akár díszítsd fel vele a házat. Használhatod konyhai tárolóként vagy festhetsz arcot és máris kész a mókás dísz a nappaliba. Az ötletek tárháza végtelen! A Lush fekete tégelyeibe ültetett levendula, kaktusz különösen jól mutat a lakásban.
 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.