5 smink tipp, amivel letagadhatod a korod!

Manapság mindenki fiatalabbnak szeretne tűnni a koránál. Íme néhány tipp, hogyan valósíthatod ezt meg!

A korod nem kedvez az arcbőrödnek!

A gravitációnak köszönhetően az évek során a bőr megereszkedik, szerkezete meglazul, emellett számos szépség hiba, napfolt, ránc csúfíthatja a bőrünket. Így már érthető miért vásárol minden 40 év feletti nő óriási mennyiségű kozmetikai terméket, hogy eltüntesse az öregedés nyomait.

1 tipp Halvány smink!

Minden nő beleesik abba a hibába, hogy azt gondolja, ha erős, vastag sminket tesz fel, az maszkként elfedi bőre hibáit. Tévedés! A sok alapozó csak erősíti a ráncokat, az erős szemfesték pedig öregít. Célszerű könnyű szerkezetű alapozót felvinni, amely alatt nem fülled be a bőr, nyáron pedig ha tehetjük hagyjuk el az alapozót s használjunk helyette színezett hidratáló. Sokkal természetesebb és frissebb lesz arcbőrünk!

2. tipp Használj mindennap sminket!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy egyáltalán nem használnak sminket, sem krémeket, feladják a harcot az öregedés ellen. Ez a legrosszabb, amit tehetünk! Abban az esetben, ha kés alá feküdtünk és plasztikai sebésszel tüntettettük el az öregedés nyomait, is célszerű sminket használni. A smink kiemeli a vonásainkat, meglágyítja arcunkat, sugárzóvá varázsolja tekintetünket.

3. tipp Tüntesd el a karikákat!

Idősebb korban már nehezebben tűnnek el a szemek alatti karikák, táskák, duzzanatok. Amint akad egy kis alkalmad pihenni, pakolj uborkákat a szemedre és relaxálj! Sminkkel legegyszerűbben úgy tudod javítani a szem körüli területet, ha a bőrödnél 1-2 tónussal világosabb alapozót kensz. Tekinteted sokkal frissebbnek fog tűnni!

4. tipp Hangsúlyozd a szemeidet!

Van az a mondás, hogy a szem a lélek tükre! Ha nem is szó szerint értelmezzük, a szemünk a legszebb része az arcunknak. Kicsit erősebb sminkkel, szempillaspirállal, tussal még nyíltabbá varázsolhatjuk tekintetünket. Ráncos a szemhéjad? Alapozd le enyhén a ráncosabb bőrt,  így simábbá, üdébbé válik, mielőtt rá festenél.

5. tipp Mattítsd arcbőrödet

Az öreg bőr is csúnya, ha fényes! Ha az alapozót nem is szívesen alkalmazod, púdert mindig célszerű felvinni egy ecsettel. Elfedi az apró hibákat, és szép üde színt kölcsönöz megfáradt bőrödnek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.