Mit sportoljon a gyerek?

A gyermekek testi-lelki, szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres mozgás és sportolás. Ez pedig nem csupán a fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez járul hozzá, de a szociális beilleszkedésben és az egészséges önbizalom kialakulásában is lényeges szerepet tölt be.

Mégis számos alkalommal felmerül a kérdés, pontosan mit is sportoljon a gyerek? A Gymnathlon Magyarország pedig nem csak választ, de megoldást is ad erre a kérdésre.

A gyermekek születésüktől fogva ösztönösen szeretnek mozogni. Azonban az évek előrehaladtával meg kell tanulniuk, hogy az iskolában egy helyben kell ülni, és hogy a tanulással töltött idő gyakran a mozgás rovására megy. Az iskolai tornaórák pedig legtöbb alkalommal nem biztosítanak elegendő motivációt a diákoknak ahhoz, hogy azokon kívül is sportolni kezdjenek.

A Gymnathlon Magyarország éppen ezért alakított ki egy olyan összetett sportprogramot, amely már 2,5 éves kortól képes fejleszteni a gyerekek mozgás koordinációját és motorikus képességeit. A szervezet eredetileg Csehországból indult, jelenleg pedig már 5 országban működnek aktívan és mozgatnak át több ezer gyermeket. A precízen összeállított tanfolyamok során  mindamellett, hogy a gyerekek megismerik és kipróbálhatják magukat a különféle sportágakban, megtapasztalhatják a mozgás szeretét is.

gyerekkori sport

Így az egyoldalú sport ismeret, valamint az azonnali sportágválasztás helyett egy átfogóbb képet kaphatnak.

Egyedi és kreatív módszereikkel, az edzők minden gyakorlat után pozitív visszajelzéssel díjazzák a gyerekeket, így eredményhajhászat nélkül is képesek motiválni őket a következő kihívásra. Ráadásul a szülők is fényképes beszámolókra számíthatnak minden edzés után, így nyomonkövethetik gyermekük fejlődését.

További információkat és érdekességeket a mozgásfejlesztő programról és annak módszertanáról a gymnathlon.hu weboldalon olvashatnak.

Olvasd el ezt is!

Ki válasszon sportágat: a szülő vagy a gyerek?

Forrás: Napidoktor.hu