Egy gyermekotthon, ami nem csak kap, de ad is!

A Cseppkő Gyermekotthon neve sokak számára ismerősen csenghet – ha máshonnan nem is, a különböző televíziós csatornák híreiből biztosan. Hiszen hírességek sora támogatja az intézményt, többen közülük sok tonna adomány összegyűjtésében működtek közre. A legkülönfélébb karitatív szervezetek, cégek, ügyvédi irodák választják jótékonyságuk célpontjául Budapest egyik legnagyobb gyermekotthonát, a II. kerületi dombvidéken kanyargó Cseppkő utcában. Kétségkívül minden segítség elkél, hiszen esténként 120 kicsi és nagy gyerek hajtja itt álomra a fejét .

Nem is gondolnánk, hány mindennapi hős járkál közöttünk az utcán! A tárgyi adományok mellett sokan – szabadidejüket nem sajnálva – önkéntesként próbálják segíteni a nevelők munkáját. Ám azt kevesen tudják, hogy az itt élő gyermekek többsége – fiatal kora ellenére – mennyire tisztában van a világban uralkodó helyzetekkel; nevelőik ügyelnek arra, hogy a gyermekek átérezzék, milyen az, amikor valaki a sajátjából ad.

A garzonházban nevelkedő tehetséges, felsőoktatásban tanuló fiatalokra joggal lehet büszke a Cseppkő, közösségért végzett munkájuk miatt is. A közelmúltban kétszer is segédkeztek a gyermekotthon épületeinek kifestésében. Az összefogás napján a fiatalok saját pénzüket és energiájukat nem sajnálva egy lakást tettek beköltözhetővé egy sorstársuk számára.

Karácsony előtt egy családdal súlyos tragédia történt: egy hibás biztosíték miatt kigyulladt és porrá égett a házuk! A Cseppkő Gyermekotthon nekik is segített: a szülőknek és négyéves kislányuknak otthont adott, ruhákat, játékokat gyűjtött össze a számukra. Mikuláskor természetesen a kislány ablakában is ott sorakoztak az ajándékok: az otthon kis lakói kedves plüss játékaikkal lepték meg fedél nélkül maradt pajtásukat.

adomany

Ám ha ez mind nem lenne elég, a garzonos fiatalok dobozokat csomagoltak össze és vittek el a gyűjtőpontra a Cipősdoboz-akció keretében.

És a csoda csak most jön! Tudják milyen egy lakásotthon? A cseppkős gyerekek még ezzel is tisztában vannak! Somogy megye egyik legeldugottabb településén, Szennán hét éhes szájú gyermek várta üres hassal a karácsonyt, s szinte biztosra vették, hogy semmit nem találnak majd a karácsonyfájuk alatt. Amikor a Cseppkőben meghallották ezt a történetet, egy 7 éves kislányka csak ennyit mondott: „… hát én szívesen odaadom nekik a szőke Barbimat…” A szennai lakásotthonnal azóta is folyamatosan kapcsolatban áll a Cseppkő, most éppen több bútor leszállításán munkálkodnak.

Adakozni nemes dolog, főleg úgy, ha körültekintően teszik. A Cseppkő Gyermekotthon az az intézmény, ahonnan biztosan nem kerülnek rossz helyre a legók vagy a már kinőtt farmernadrágok. Ennek az otthonnak lelke és szíve van!

Forrás: https://napidoktor.hu/