Becsengettek: segítség, stresszes a gyerek!

Hogyan ne legyen rémálom a suli?

Sok gyerek számára stresszes az iskolába való visszaszokás. Különösen nehéz lehet azoknak, akik első osztályosként kezdik a tanévet, de azoknak is, akik a felső tagozatba lépnek.

A stressz ráadásul nem csak kisgyermekkorban jelentkezhet, előfordulhat, hogy csak később, a középiskolai váltásnál kezdődik a szorongás. A kicsiket nem csak a szeptember terhelheti meg, hanem az egész tanévben őket ért hatások is, de mindezt nem kell a szülőknek tétlenül végignézni. Bodrogi Viktória homeopata négy plusz egy olyan otthoni praktikát árul el, amelyekkel meg tudjuk könnyíteni gyermekünk számára ezt az időszakot.

  1. Pihentető alvás

Fontos, hogy odafigyeljünk gyermekünk alvási szokásaira. Minden korosztálynak más és más az alvási igénye, de az nagyon fontos, hogy ki tudja magát rendesen pihenni a gyerkőc. Sok gyerek életében (túl) fontos szerepet játszik az internet, és le sem tudja tenni a telefonját, táblagépét. Már az is jó, ha elalvás előtt leteszi ezeket az eszközöket – lehetőleg ne az éjjeliszekrényre vagy az ágy sarkába, főleg ne bekapcsolt állapotban, hanem messzebb és kikapcsolva.

  1. Felszabadító mozgás

Az iskolán kívüli mozgás – de nem feltétlenül a versenysport –, segít levezetni a felesleges energiákat. A legjobb sportok stressz ellen a futás, az úszás, a csapatspotok vagy a jóga. Ideális esetben legalább heti két alkalommal mozogjon a gyermek, szakértő felügyelettel, aki figyel a gyakorlatok helyes elvégzésére, és arra, hogy a kicsik ne erőltessék túl magukat, ne szenvedjenek baleseteket egy-egy rosszul kivitelezett mozdulat miatt.

  1. Kakaós csiga, vagy rántotta a jó választás reggelire?

Étrenddel is sokat segíthetünk, úgy, hogy megfelelő, egészséges ételekkel tápláljuk gyermekünket, amelyek elősegítik az agyműködést, segítenek a növekedésben és megnyugtatják őket. A sok chips, ízesített üdítő, gyors ételek ezt nem szolgálják. Reggel, a gyorsan felszívódó szénhidrátok, például a fehérlisztből készült, cukros kakaós csiga, egy pillanat alatt megemelik a gyermek vércukor szintjét, amely ugyanolyan gyorsan le is esik. Míg a friss zöldségek, a teljes kiőrlésű gabona félék, a húsok, tojások, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek nem okoznak kiugrást a vércukor szintben, így elfogyasztásuk után a gyermek nem pörög fel, majd nem lesz hirtelen borzasztó fáradt. A kiegyensúlyozott reggeli egyenletes vércukor szinthez, és kiegyensúlyozottabb élethez vezethet.

  1. Biztonságos gyógymód

Vannak olyan esetek is, amikor másra is szükség lehet, hogy kezeljük a stresszes helyzeteket. Ilyenkor jöhet szóba a homeopátia, amely tiszta gyógymód, biztonságos, nem függőségi támogatást, hanem szabad életet nyújt. (ez egy szuper mondat) A stressz kiváltója és tünetei gyermekenként teljesen eltérőek lehetnek, ezért a kezeléshez mindig fontos előzőleg homeopata segítségét kérni. A Gelsemium növényből készült homeopátiás szer például olyan gyereknek jó, akiknél a félelem már az első iskolai nap előtt elkezdődött. Rettegnek a feleléstől, a vizsgától, vagy egyszerűen félnek az osztály előtt beszélni. Ilyenkor a lábaikból kimegy minden erő, elkezdenek remegni, az agyuk kiürül, szinte semmire nem emlékeznek, nem tudnak koncentrálni, vagy ha mégis meg tudnak szólalni, akkor csak hebegnek és dadognak.

+1 Beszélgetés

Egyértelműnek tűnik, sok családban mégsem az, hogy igazán odafigyelve beszélgessünk a gyerekekkel. Ilyenkor elmondhatják, hogy mi bántja őket, amelyre közösen megoldást találhat a család, de sok esetben az is elég, ha a csemeték „kibeszélhetik magukat”.

Forrás: https://napidoktor.hu/index