6 trükk gyerekes autózáshoz

Hogyan lehet lekötni a gyerekeket egy-egy hosszabb autóúton? A Circle of Moms tagjai ismét összefogtak, hogy tanácsokat adjanak nekünk, szülőknek annak érdekében, hogy az autózás ne rémálom legyen.

1. Hangoskönyv, film, multimédia

Míg a gyerekek mindenféle elektronikus kütyükkel való lekötése igencsak sok ellentétes szempontból közelíthető meg, kevés az olyan anya, aki ne ismerné el, hogy egy hosszú úton áldás a filmnézés lehetősége, vagy a videojátékok. Hasonlóan jó módszer lehet a hangoskönyv, vagy kedvenc zenés CD-k hallgatása.

2. Kincsesdoboz

Minden szülő tudja, milyen izgalmas, amikor átnyújtunk egy kincsekkel teli dobozt, vagy zacskót a gyerekekenek. Sok-sok apróság, egy szép radír, egy izgalmas minikönyv, egy matricás album, egy kis rágcsálnivaló, puzzle, bármi örömet okoz. A rutinosabb anyukák már az utazás előtti estén elárulják a gyerkőcöknek, hogy az autóban valami nagyon izgalmas várja őket, de csak akkor nézhetik meg, amikor már elhagyták a várost /kiértek az autópályára. Ettől még érdekesebb lesz az egész, és a gyerekeket egész hosszú ideig leköti majd a sok-sok kincs számbavétele.

3. Egy doboz színes ceruza csodákra képes!

Zsírkréta, filc, ceruzák, csillogó tollak: újabb kilométereket nyerhetünk így nyugalomban. A színezők, matricásfüzetek, feladatmegoldók is esélyt adnak a nyugodt utazáshoz. Egyes anyukák maguk nyomtatnak színezőt a gyerekeknek olyan rajzokból, amelyek a legközelebb állnak a kicsik lelkivilágához.

utazas640

4. Szellemi vetélkedő

Bár a legtöbb szülő számára a csendkirály a legszimpatikusabb autós játék, az olyan, csupán egy papírt és egy ceruzát igénylő aktivitások, mint az amőba, a torpedó, vagy az akasztófa értelmes és izgalmas időtöltést jelentenek. Jó mulatság a szólánc, amikor az egyik játékos által mondott szó utolsó betűjével kell kezdeni a következő szót, vagy a barchoba.

5. A gyerek, mint GPS

A gyerekek szeretik, ha hasznosnak érezhetik magukat. Egy hosszú út remek lehetőség arra, hogy tájékozódjanak, megtanulják a közlekedési táblákat, olvassák a térképet, vagy egyszerűen segítsenek abban, melyik a bal és a jobb kezünk. Felhívhatjuk a figyelmüket arra, hogy figyeljék a településneveket, és kiabáljanak, ha táblát látnak. Készíthetnek fotókat is az úton, amiből hazatérve remek útinaplót lehet kreálni.

6. Az alapvető készlet

Készülhetünk mindenfélével az útra, de van, amit soha nem szabad otthon hagyni, ezek pedig: pelenka, nedves törlőkendő, rágcsa és kedvenc játékok! Készüljünk fel mindenre: a gyerekek folyamatosan éhesek, szomjasak, fáradtak, pisilniük kell, vagy túlpörögnek, ezért aztán érdemes gyakrabban megállni, hogy egyenek, igyanak, pisiljenek, rohangáljanak!

Forrás: