5 hallásbarát otthoni szórakozási lehetőség gyerekeknek

A gyerekeket szinte egész nap zaj veszi körül, az utcán, az óvodában, az iskolában. Jó lenne minden nap egy kis nyugalom, amit akár játékkal is eltölthetnek. Milyen csendes szórakozási lehetőségek közül választhatnak?

Könyvek

Az olvasás gazdagítja a szókincset, fejleszti a memóriát, a képzelőerőt és a gondolkodást, bővíti a gyermek ismeretanyagát, fokozza a koncentrációs képességét. Bármilyen modern világban élünk, a könyveknek mindig legyen helye a gyerekpolcon – hangsúlyozza a Mindenamihallas.hu.

Fotó: 123rf.com

Építőkockák

Fejlesztik a kreativitást, a kézügyességet, a térlátást, a matematikai képességeket, segítenek megtanulni a színeket és a formákat, és megajándékozzák a gyermeket az alkotás örömével.

Társasjátékok

Rengeteg társasjáték közül lehet választani, a kicsiknek való társasjátékoktól kezdve a családi, oktató, tudományos, fejlesztő, kódfejtő társasjátékokig. Nem csak csendes, hanem hasznos időtöltést is jelentenek.

Kártyajátékok

A legrégibb szórakoztató játékok, a 14-15.században jelentek meg Európában. Sosem mennek ki a divatból, kicsik és nagyobbak számára is találhatunk különböző fajtákat, melyek fejlesztik a kommunikációt, a kreativitást, a gondolkodást, és segítik a tanulást.

Fotó: 123rf.com

Logikai játékok

A logikai és memóriajátékok kiváló készségfejlesztők, az egyszerűbbtől a bonyolultabb feladatokig állítja kihívás elé a gyerekeket.

Szerezzünk be a gyerekeknek ilyen csendes játékokat, még ha régimódinak is tűnnek. A zaj nem csak a felnőtteknek, a gyerekeknek is jelentős stresszt okoz, ami tanulási és alvási problémákhoz vezethet.

Gondoskodjunk arról, hogy szabadidejükben olyan kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk számukra, mely csökkentheti a rájuk nehezedő stresszt. Ezekbe a játékokba ráadásul a felnőttek is bekapcsolódhatnak, így az egész család számára pihentető szórakozást jelenthetnek!

Forrás: https://napidoktor.hu/index