Nyulas, csibés, mókás ételek – egészséges húsvéti ropogtatnivalók gyerekeknek!

Az ünnepek sajnos azzal is járnak, hogy az ember az édességek fogyasztásában sem szívesen fogja vissza magát – hát még, ha gyerek! De lássuk, milyen egészséges és csalogató húsvéti ropogtatnivalók  és ételek lehetnek a lurkók kedvencei az ünnep alatt!

Reggel-dében-este: húsvéti ropogtatnivalók

Az ünnepek alkalmával sokan hajlamosak vagyunk elengedni magunkat – annyi finomság kerül az asztalra, hogy öröm nézni – no meg enni! Ám saját és gyermekeink egészségére ilyenkor sem árt vigyázni. Fantáziadús, egészséges húsvéti ételek a gyerekek részére is rendelkezésre állnak, csak tudunk kell, miből és hogyan készítsük el őket. Hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon, legegyszerűbb, ha olyan ételekkel kápráztatjuk el a lurkókat, melyek jópofák, finomak és egészségesek is! Lássuk az ötleteket!

Egészséges húsvéti ételek gyerekeknek – reggelire:

1.Húsvéti stílusban készült nyúlfej: az arc kerek – kisebb méretű és inkább vastag – palacsinta, melyet könnyű elkészíteni. A kiegészítők pedig, melyek a nyuszi szemeit, orrát, száját, fogait és füleit adják, a következők: két áfonya, egy félbevágott eper az orrnak, mézzel megrajzolt száj, sárgadinnye fülek, sajtdarabok a fogaknak.

2.Húsvéti stílusú nyúl arcok: alapjuk félbevágott körte, a fülek lehetnek teljes kiőrlésű, háromszög alakú kekszek, de körte darabok is, melyekre fehér díszítésként körte vagy sajt szelet kerül, a szemekhez és az orrhoz mályvacukor és zselés bab szükségeltetik.

Egészséges húsvéti ételek gyerekeknek – ebédre:

1.Kiegyensúlyozott ebéd, mely izgalmas és érdekes egyben: az ízlésesen és mókásan tálalt ebéd főtt tojással, eperrel, répával, teljes kiőrlésű, nyúlfej-formára vágott kenyérrel – melybe mézet is tehetünk, hogy megragasszuk belül -, valamint kocka formára vágott sajtokkal készül. Nyuszi alakú teljes kiőrlésű kekszekkel szintén meg lehet bolondítani!

2.Csibeformájú tojások: a tojásból éppen kikelt kiscsirkéket „személyesítik meg” ezek a jópofa ebédre szánt finomságok. A tojás felső részét vágjuk le, magát a tojás belsejét a pépessé tett sárgájával tömjük meg, melybe szemek és orr gyanánt répát illetve mazsolát is rakhatunk. Ha kész, illesszük vissza a „csibe” fejére a tojás „fedelét”.

Egészséges húsvéti ételek gyerekeknek – délutánra:

1.Kis bűnözés aranyos formában: ha a reggeli és az ebéd is kiegyensúlyozott táplálékkal szolgált, a délutáni étkezésbe belefér egy kis „bűnözés”! Vicces megoldás egy jópofa csibe elkészítése, melynek „talapzata” fehér csokis, puffasztott rizspehely (Crispies), kókuszreszelékkel bevonva, a csibét magát pedig reszelt citromból készíthetjük, tetején egy kis étcsokival. A limonádé és a csokoládé páratlan kombinációja!

húsvéti ropogtatnivalók 3

Egészséges húsvéti ételek gyerekeknek – estére:

1.Nyuszi alakú pizza: pulyka- vagy sonkás szendvics helyett húsvétkor igazán stílusos nyúl formájú kis pizza szeleteket felszolgálni! Csupán annyi a teendőnk, hogy a pizzatésztából (amely készülhet persze félig graham liszttel is) nyuszi formákat vágunk ki. Sonkaszeletkék, kukorica, zöldségek ugyanúgy mehetnek a tetejére, válogassunk az egészséges feltétek közül!

Végezetül pedig egy vacsora utáni, vagy tulajdonképpen bármikor fogyasztható, egészséges húsvéti étel – ha úgy tetszik, mix -, melyet mozizáshoz, csevegésekhez, vendégséghez egyaránt használhatunk. Nem sózott pattogatott kukorica, apró perec, némi csokigolyóval, mazsolával megbolondítva. Remek móka és különleges ízvilág! Minden összetevőt tovább apríthatunk, mint amekkora valójában, így valóban homogén, vidám, színes keveréket kapunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.