Top 7 dolog, amiről házasságkötés előtt nem árt a beszélgetés

A házasságkötés talán a legnagyobb döntés, amit az ember meghoz életében. Nagyon biztosnak kell tehát lennünk elhatározásunkban. De melyek azok a dolgok, amelyekről mindenképp kell esküvő előtt egy őszinte beszélgetés?

Nem kétséges, hogy a házasságkötés az ember életében talán a legnagyobb döntés. Elhatározzuk, hogy egyetlen személlyel töltjük az életünk hátralevő részét. Családot alapítunk vele és a családja része leszünk.

Nagyon biztosnak kell tehát lennünk abban, hogy jó döntés ez a lépés, még akkor is, ha szeretjük az illetőt és jól ismerjük. Meg kell győződnünk arról, hogy azonosak az értékek, a hiedelmeket, célok és tervek – ez a kulcs a megfelelő partner megtalálásához, akivel valóban hosszú házasságunk lehet.

Egy őszinte beszélgetésre szükség van a döntés előtt, hogy valóban összeházasodunk. Lássuk, mi az a 7 dolog, amit mindenképp meg kell beszélnünk.

  1. Pénzügyek

A pénzügyekkel kapcsolatban mindenképp egyformán kell gondolkodnunk. Bár ez a beszélgetés a potenciális házastárssal kínosnak tűnhet, kulcsfontosságú a házasság sikeréhez. Fontos, hogy a házasulandó feleknek hasonló pénzügyi céljai és elvárásai legyenek hosszú távon. Azt is lényeges eldönteni, hogy közös vagy külön kasszán leszünk-e. Mindez megakadályozhatja a félreértéseket és a problémákat.

szemüveg, férfi, látás, laptop, ülő munka

Fotó: 123rf.com

  1. Karrier

Beszélni kell a karrierről is – különösen, ha nőként vannak bizonyos vágyaink, terveink. Szükségünk lesz egy támogató partnerre, aki készen áll arra, hogy támaszunk legyen egész életünkben. Az őszinte beszélgetés lehetővé teszi, hogy mindkét fél tisztában legyen a másik céljaival, elvárásaival. Különösen, ha valamelyik vagy mindkét fél elfoglalt szakember és vannak karriercéljai a jövőre nézve.

Előfordulhat, hogy egyik vagy másik késleltetheti a gyermekek érkezését, vagy akár nem is szeretné őket, csak hogy a karrierjére összpontosíthasson. Kulcsfontosságú, hogy a tények és a döntések világosak legyenek, nyitottak legyünk egymással szemben a házasságkötés előtt. A későbbi karrier és a jövőbeli célok megvitatása elejét veszi a vitáknak.

  1. Személyes tér

A házasság egy életen át tartó együttlétről szól, azonban az emberek elvárják a személyes teret, amikor kapcsolatot alakítanak ki valakivel.

Mielőtt az oltár elé állnánk, fontos megbeszélnünk a személyes térről és az egyedüllétről alkotott véleményünket. Előfordulhat, hogy ebben nem értünk egyet a partnerünkkel.

Gyakoriak például a félreértések, amikor felmerül, megosszák-e egymással a levelező fiókjaik jelszavát. Az egyik fél ezt a bizalom jelének tekintheti, míg a másik a magánélet megsértéseként tekint rá. A nézeteltérések megelőzésének legjobb módja, ha erről lezajlik egy beszélgetés még házasságkötés előtt.

terhes, pár

Fotó: 123rf.com

  1. Családtervezés

Házasságkötés után a családtervezés természetes folyamat – hacsak ki nem kötjük, hogy nem vállalunk gyermeket. Létfontosságú, hogy megbeszéljük az ezzel kapcsolatos gondolatainkat és terveinket a párunkkal.

Nem árt, ha házasságkötés előtt egy alaposabb egészségügyi ellenőrzést is beiktatunk. Lehetővé teszi, hogy tisztában legyünk az esélyeinkkel, a közelgő kihívásokkal. Legyünk őszinték a családdal kapcsolatos gondolatainkkal kapcsolatban, hogy aztán mindkettőnk számára komfortosan tervezgethessünk.

  1. Értékek

Nagyon fontos az általunk vallott értékekről, a rituálékról és hagyományokról beszélni. Ez még lényegesebbé válik a különböző vallási hátterű párok esetében.

Előfordulhat, hogy el kell fogadnunk egymás értékeit és vallását, így ez a beszélgetés megkönnyíti az utat.

Érdemes tudnunk, hogy a különbségek hatással lehetnek gyermekeinkre a jövőben. Valószínűleg szeretnénk eldönteni, milyen értékeket és hagyományokat folytatunk majd a családban. Célszerű megtalálni a módját, hogyan ötvözzük értékeinket és hagyományainkat, anélkül, hogy megsértenénk egymást.

kapcsolat, noszex

Fotó: 123rf.com

  1. Múltbéli kapcsolatok

Az erős házasságok a bizalomra épülnek, így a házasságkötés előtt és után sem célszerű titkolózni egymás előtt.

Ha titkoljuk a múltbeli ügyeinket, az „bűnössé” tehet bennünket és nem az egészséges házasság jele. A párkapcsolati szakértők azt javasolják: beszéljenek régi kapcsolataikról a párok még a házasságkötés előtt. Így nem kell aggódni a „szekrényben levő csontvázak” miatt.

  1. Életcélok

Persze, az élet nem teljesen kiszámítható – de mindenkinek van egy jövőképe. Lehet, hogy valamikor külföldre szeretne költözni, esetleg a nyugdíjba vonulása után vidéken akar élni. Előfordulhat, hogy néhány év elteltével gondoskodni kell az idősödő szülőkről vagy örökbefogadnánk gyerekeket.

Bár ezek az életcélok most, a házasságkötés idején távolinak tűnhetnek, a leendő házastársnak fontos tudnia róluk. Mivel a házasságot évtizedekre tervezzük, partnerünk része lesz az életcéljainknak. Tudnia kell tehát, mi vár ránk és rá egyaránt. A nyílt, őszinte beszélgetés számos problémát segít megelőzni – és kikövezi az utat a boldog házasság felé.

Olvasd el ezt is!

Így éli túl a szex a házasságot

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.