Szex babavárás közben – Ez az 5 legbiztonságosabb pozíció

Sokan hiszik azt, hogy terhesség alatt nem ajánlatos szexelni, de ez nem így van. A leggyakoribb ok, ami valóban korlátozhatja az együttlétet ilyenkor, az a placenta previa állapota, magyarul az elől fekvő méhlepény.

Ez azt jelenti, hogy a lepény nem a megfelelő helyen tapad a méh falához, a méh növekedésével azonban a méhlepény tapadási helye változhat. Ez 200 terhes nőből körülbelül egyet érint, azonban nagy részben náluk is megoldódik a helyzet, legkésőbb a terhesség 32. hete után. Ilyenkor már nyugodtan lehet újra szexelni, de természetesen ezügyben mindig az orvosoddal kell konzultálnod. Nézzük, mik a legbiztonságosabb pozíciók, ha babavárás közben bújtok össze – számol be a Bien.

  1. Fordított tehenészlány

Tulajdonképpen minden póz, amikor a nő van fölül, előnyös, ha terhes vagy, hiszen semmilyen nyomást nem helyez a pocakra. A sima tehenészlány pozitúra is nagy kedvenc, hiszen a férfi teljes egészében gyönyörködhet párja látványában, de ha kicsit fel szeretnéd dobni a dolgot, fordíts neki hátat. A fordított tehenészlány szokatlan, ezáltal izgalmasabb. A jobb stabilitás érdekében a kezeddel nyugodtan támaszkodj a párod lábaira.

terhes szex

  1. Lótusz a vízen

Ha a terhesség utolsó hónapjaiban jársz, már biztos kicsit nehézkesebben mozogsz. Ilyenkor minden könnyítés jólesik, amit a legkönnyebben egy kád vízzel érhetsz el. A fürdést és a szexet összepárosítani remek ötlet ilyenkor. A legjobb póz, amikor a férfi fekszik a kádban, a nő pedig „leengedi magát” rá. Kezeiddel támaszkodj a kád szélén, miközben élvezed, hogy a pocak súlyának nagy részét felfogja a víz. Tanácsos előtte pár törölközőt tenni a kád mellé, mert a víz ki fog fröccsenni és bizony csúszós lesz a kiszállás.

  1. Misszionárius póz

Egy igazi klasszikus pozitúra. Nem a legizgalmasabb szexpozíció a misszionárius, de jól működik, amíg a terhesség első hónapjaiban jársz. Ebben a testhelyzetben mindkét fél látja a másikat, ami alkalmat ad a szexi szemkontaktusra szeretkezés közben. Jó ötlet ilyenkor egy-két párnát helyezned a hátad, vagy a medencéd alá. Ez segíti a véráramlást a méhedbe, aminek egyrészt a baba is örül, másrészt pedig az orgazmusod is intenzívebb lehet a következtében.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szex a terhesség alatt – Lehet? Ha igen, hogyan?

Forrás: Napidoktor.hu