Szerepjátékkal a hálószobai unalom ellen – 1. rész

Hosszú párkapcsolatokban gyakran látni, hogy a szex előbb rutinszerűvé válik, majd totális unalomba fullad.

Pedig rengeteg módja van, hogy izgalmasabbá tegyük, de erről mintha elfeledkeznénk, vagy elég prűdek vagyunk, hogy ha eszünkbe jutnak is különböző módszerek, nem merjük kipróbálni. A szerepjáték pont ilyen.

Más bőrébe bújni, egy velünk akár teljesen ellentétes karaktert megeleveníteni nem egyszerű. „A színészek is hosszú évekig tanulják”- mondhatnátok.  De gondoljatok arra, hogy ti nem az Oscarért indultok. Veletek szemben nincsenek elvárások. A cél nem a tökéletes alakítás, hanem az szex élvezeti értékének a növelése.

“Még a legszenvedélyesebb kapcsolat is langyosra hűlhet, ha nem figyelnek oda. Ilyen esetekben jó szolgálatot tehet a klasszikus nővérke jelmez. És az sem árt, ha elhessegetjük a gondolatainkból azt a mondatot, hogy „Vajon mit szólna anyám, ha ezt látná…” A változatos szexuális élet nem azt jelenti, hogy kipróbáljátok az összes nyakatekert pózt, amit a pornó filmekben láttatok” – hangsúlyozza Kerek Kriszta szexuálpszichológus.

Egy idő után a pózok elfogynak. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb póz mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy élvezetet okozzon.

Fotó: 123rf.com

Mi is az a szerepjáték?

A szerepjáték egy olyan játékos csábítás, amelyben mindkét fél valaki más bőrébe bújik. A különböző karaktereket nem csak a mondanivaló által, hanem jelmezekkel is kifejezik. A klasszikus karakterek közé tartoznak az orvos-beteg vagy például a tanár-diák szerepek. A szex gyakran mindenféle előzetes ráhangolódás nélkül történik meg. Az izgalmi görbe egyes szakaszai lerövidülnek vagy teljesen eltűnnek. Ha nincs meg a vágy, ha nem megfelelő az izgalmi szint, az különböző szexuális problémákhoz vezethet.

Annál a férfinál, akinek nincs kedve, és csak minél előbb túl akar lenni rajta, korai magömlés figyelhető meg. Míg az a nő, aki nem érte el az izgalmi szintnek azt a fokát, hogy meginduljon a nedvesedése, fájdalmat érezhet. A szerepjátékok alatt ezeknek a szexuális problémáknak sokkal kisebb az esélye. Már a döntés, hogy valami újat fognak kipróbálni előidézhet egy kellemes izgalmi állapotot. Tudják, hogy este „valami történik”. Valami új. Valami szokatlan. Valami ismeretlen. Szinte borítékolható, hogy egész nap ezen gondolkodnak.

Emlékezzetek vissza, hogy milyen érzés volt egy új kapcsolat kezdetén készülődni az esti randira! Mire eljött a pillanat, már annyiszor lejátszottuk fejben, hogy mi fog történni, hogy alig vártuk, hogy megtörténjen. Pedig nem történt más, csupán a fantáziálás által megemelkedett az izgalmi szint. És pontosan ez az, ami a hosszútávú kapcsolatokban „elsorvad”. A fantázia. Már mindent tudunk. Már mindent láttunk. Nincs semmi megfejteni való titok. De mi van akkor, ha este otthon nem a feleségem/férjem vár, hanem a tanárom, hogy magánórát adjon? Vagy egy szexi nővérke, akinek az a dolga, hogy megmérje a vérnyomásom? Vagy a Télapó? A lehetőségek tárháza végtelen…

Fotó: 123rf.com

Szerepjátékot játszani nem lehet könyvekből megtanulni. Ki kell próbálni. Át kell élni. Meg kell tapasztani, hogy milyen érzés más bőrébe bújni. Van akinek ez könnyebben megy, de a többség valószínűleg nagyon zavarban lesz az első alkalommal. Azonban minél többször játszotok, annál felszabadultabban fogjátok magatokat érezni. És a szex ugyanolyan izgalmas lesz, mint a kapcsolatotok elején.

Egy próbát megér, nem?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.