Szerepjátékkal a hálószobai unalom ellen – 2. rész

Hosszabb ideje együtt élő párok gyakran panaszkodnak arról, hogy unalmassá vált a szexuális életük. Tökéletesen ismerik a másikat és annak reakcióit. Lassan eltűnik az izgalom, majd a vágy, és egyszer csak azt veszik észre, hogy már idejét sem tudják mikor volt szex. Lakótársként élnek egymás mellett. Szó szerint leszoknak a szexről.

Az egyik legizgalmasabb módszer amit bevethettek a hálószobai unalom ellen, az a szerepjáték. Ide kattintva elolvashatjátok, miről is van szó pontosan, és hogyan érdemes elkezdeni – hangsúlyozza Kerek Kriszta szexuálterapeuta.

Haladó tippek és ötletek

A bensőséges szerelem és a szenvedélyes szex két különböző dolog. Hiába él valaki boldog párkapcsolatban, tökéletes lelki harmóniában, nem biztos, hogy nem jön el az az idő, amikor eltűnik a szenvedély a hálószobából. A szerepjáték az egyik legjobb mód arra, hogy visszatérjen a kapcsolatba az izgalom. Ha még soha nem próbáltad, akkor azt gondolhatod, hogy mekkora hülyeség ez az egész. De honnan tudod, ha ki sem próbálod?

Legyetek nyitottak az újdonságokra!

Lehet, hogy először kínosan érzitek magatokat vagy nevetésbe fullad az egész, de ne adjátok fel. A megoldás kulcsa itt is, mint sok más tevékenység esetében, a gyakorlásban van. Idővel a kezdeti kényelmetlen érzés eltűnik, és megtanulhatjátok gátlások nélkül élvezni a játékot.

Válasszatok olyan karaktereket, amelyek mindkettőtök számára izgalmasak. Haladó szinten már a jelmezek, kiegészítők is kapjanak fontos szerepet. Ha van rá mód, akár a szobát is átrendezhetitek. Ezek mind segítenek abban, hogy „belehelyezkedjetek” a szerepeitekbe. Néhány játékkal eltöltött perc után sokkal nagyobb izgalmi szint növekedést érhetsz el, mint az elsőre gondolnád!

Néhány „örök klasszikus” ötletként:

 • Tanár – Diák
 • Orvos – Beteg/Nővérke
 • Vízvezetékszerelő – Háziasszony
 • Rendőr – Bűnöző
 • Cégvezető – titkárnő
 • Rabszolgatartó – Rabszolga (a merészebbeknek)

Szabályok

 • A szerepjátékban a játék a legfontosabb.
 • Fontos, hogy élvezzétek a játékot, és hagyjátok magatokat sodortatni az árral.
 • Ne cikizd a másik kinézetét, szavait vagy tetteit!
 • Ha úgy érzed, hogy már unalmas vagy kényelmetlen számodra a játék, ne félj szólni! (A másik félnek természetesen ezt tiszteletben kell tartani!)
 • A szerepjátékok alapja a párbeszéd. Gyakoroljátok a hétköznapokon is, hogyan kell csábító, „szexi” beszélgetéseket folytatni!
 • Beszéljétek meg ki mit szeretne, és mi az, ami nem fér bele! Fektessétek le a saját játékszabályaitokat!
 • Ne támasszatok elvárást az ilyenfajta szexuális együttléttel szemben! Nem a multiorgazmus (például) a cél.

Ne felejtsük el, hogy a szex nem csupán a behatolásról szól, és nem az ágyban, hanem az agyban kezdődik! Sok esetben az ellaposodott szexuális kapcsolatokért a fantázia hiánya a felelős. A szerepjáték pedig pont a fantáziába lehet egy kis életet.

Minden pár más módon találja meg hogyan hozza ismét lendületbe a szexuális életét. Ha először nem sikerül próbálkozzatok újra! Viszont ha többszöri próbálkozás sem hozza meg a várt eredményt, vagy úgy érzitek, hogy ez mégsem a ti utatok, ne keseredjetek el. A szerepjáték csak az egyik lehetséges alternatíva, amivel megfűszerezhetjük az együttléteket.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.